Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Muharrem Demirci, sahte boşanmalarla ilgili çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, gelen her ihbarın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.


Babası vefat ettikten sonra maaşa bağlanmak için eşiyle anlaşmalı boşanma yapan kişilerden aldıkları maaşlar faizi ile geri alınıyor.


Alo 170 yada yazılı dilekçeyle yapılan tüm ihbarları değerlendirdiklerini İfade eden SGK İl Müdürü Muharrem Demirci, kimsenin haksızlığa müsaade etmemesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili Pusula&[#]8217;ya bilgiler veren İl Müdürü Demirci, konuşmasında şunları ifade etti: &[#]8220;İhbar edilen 5 bin 900 kişiden 3 bin 400&[#]8217;ünü rapora bağladık. Maaşları kesilmeye başlandı. Tamamen ihbar üzerine çalışıyoruz. Kontrol memurunu görevlendiriyoruz ve araştırılıyor. Rapor hazırlanıyor. Raporda &[#]8216;bunlar aynı evde beraber yaşıyorlar&[#]8217; yazıyor. Bu tespite göre de biz işlem yapıyoruz. Ne kadar maaş aldıysa onu da geri istiyoruz. Şuanda 2 bin 500 kişinin daha dosyası var. İhbar edildikçe bu sayı artıyor. Zaten sürekli ihbarlar yapılıyor. Alo 170&[#]8217;den veya dilekçeyle ihbar ediyorlar. Vatandaşımızın duyarlı olması gereken bir konu. Kimsenin haksızlığa müsaade etmemesi gerekiyor.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi