Ak Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, Zonguldak&[#]8217;a gelerek, boşalan merkez ilçe, Ereğli ve Çaycuma ilçe başkanlıklarının yerine kimin getirilmesi gerektiğiyle ilgili tek tek partililerle görüştü.


Partililer kimi ilçe başkanı olarak görmek istiyorlarsa dağıtılan formlara gerekçeleriyle birlikte yazılar. Amaçlarının teşkilat mensuplarının isteklerinin fotoğrafını çekmek olduğunu söyleyen Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, boşalan kadroları en iyisiyle doldurmak, seçime ciddi manada hazır bir il, ilçe teşkilatı hedeflediklerini belirterek, &[#]8220;Ak Parti 12 Haziran seçimlerine hazırlanıyor. İlk defa genel merkez tarafından yapılan açıklamada, teşkilatlarımızın daha diri ve daha sağlam seçime gidebilmesi için, seçimlere 5 ay kala teşkilat yönetiminde boşalacak kadrolar varsa onu erkenden görmek ve en kısa zamanda boşalan kadroları en iyisiyle doldurmak, seçime ciddi manada hazır bir il, ilçe teşkilatı hedeflemiştir. 15 Ocak son istifa tarihidir ve bu tarihe kadar da 3 tane ilçe başkanımız görevlerinden ayrılmışlardır. Bunlar Ereğli, Merkez İlçe ve Çaycuma&[#]8217;dır. Buradaki hedefimiz teşkilatlarımız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın, yan kuruluşlarımızın bir fotoğrafını çekmektir. Aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarıyla da dirsek temasına geçip onların kanaatlerini alarak ortak bir adayı ilçe başkanı yapmaktır&[#]8221; dedi.


ASLA AYRIMCILIK YAPMIYORUZ


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise, teşkilata uyum sağlayacak birinin olması için özen gösterdiklerini belirterek, kimseye küskünlüklerinin olmadığını söyledi. Hiçbir zaman birini dışlayıp yerine başka birini getirme çabası içerisinde olmadıklarını ifade eden Başkan Uçar, &[#]8220;Genel seçimlerle ilgili takvim açıklandıktan sonra hemen teşkilatlarımızdaki istifa süreci belli oldu. Bu istifa süreciyle ilgili de teşkilatlarımızdan boşalmalar oldu. İlçe başkanlarımızın istifasından sonraki süreçte hemen ivedilikle yerinin doldurulması, teşkilatla ilgili çalışmalarımızın tamamlanması ve teşkilatların tamamının genel seçime adaptasyonunun sağlanması adına bu çalışmalar yapılıyor. Genel merkezimizin tespit ettiği bir takım kriterler çerçevesinde bunlar yürütülüyor. İl Koordinatör Milletvekilimiz de bu anlamda şehrimize geldi. Ereğli, Çaycuma ve merkez ilçemizin çalışmalarını yapıyoruz.


Bu kriterler de teşkilat mensuplarımızın tamamının katıldığı bir tarama yapılıyor. İlçe başkanı için uygun gördükleri isim yada isimleri yazarak teslim ettiler. Buradan çıkan isimleri genel merkez cv&[#]8217;leri ile birlikte davet edecek. Daha sonra mülakat gerçekleştirilecek. Ondan sonrada ilçe başkanının tespitini yapmış olacağız. Bunu yaparken elbette ki il teşkilatımıza, milletvekillerimize, yönetimle uyum ve ahenk içerisinde çalışabilecek arkadaşımızın olabilmesi için özen gösteriyoruz. Bu çalışmalar inşallah kısa süre içerisinde netleşir.


GÖNLÜMÜZDEKİ YERİ AYRI


Her örgütsel yapının içerisinde zaman zaman küskünlükler oluşabilir. Önemli olan küskünlükleri bertaraf etmektir. Bizim bayramlarımız, manevi günlerimiz gibi, dargınların barıştığı günler olarak sayıyoruz bugünleri. Seçim zamanı hiç kimsenin dargın, kırgın olmaması gerekir. Bizim kimseye karşı dargınlığımız veya kırgınlığımız yok. Onlara karşı hiçbir zaman husumetimiz olmamıştır. Biz teşkilatın hiyerarşik yapısına uyarak yapılması gerekenleri ve bize verilen yetkileri kullanmaya çalışıyoruz. Ama hiçbir zamanda birini dışlayıp başka birini getirme çabasında olmadık. Elbette herkes kendine check-up yapacak. Nerde hata yaptığı değerlendirecek. Ama şunu da söyleyeyim görevden alınmış, gitmiş arkadaşlarımızın hepsinin bizim gönlümüzde yeri ayrıdır. Kimseye karşı asla ayrıcalık yapmıyoruz ve yapmayacağız. Bunu herkesin çok iyi bilmesini istiyoruz. Eğer bu arkadaşlarımız bu davaya gerçekten sadıklarsa, yüreklerinden gelerek bu davanın içerisindeyseler bu tip olaylara takılmadan gerçek niyetlerini ortaya koymuş olacaklar.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi