Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları sürüyor. Bu kapsamda dün bir mesaj yayımlayan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Bartın İl Başkanı Muhammet Akça, gazetecilerin güç koşullar altında bilgilendirme hizmeti yaptıklarını, özellikle yerel basının maddi imkansızlıklar için görevini yapmaya çalıştığını söyledi. Basın mensuplarının ellerinden alınan özlük haklarının geri verilmesini isteyen Akça, çalışma şartlarının da günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtti.



Yakından ilgileniyoruz



Toplumun her kesiminin dertlerini ve sorunlarını dile getiren basın mensuplarının, kendi haklarını maalesef isteyememektedir. Sendika olarak gazetecilerimizin sorunları ile yakından ilgilenilmekte ve her platformda dile getirmekteyiz. 1961 Anayasası ile Çalışan Gazeteciler Bayramı&8217;nı kutlamaya başlayan basın mensuplarının 1971 Anayasası&8217;ndan sonra bu haklarını kaybetmiştir.



Koşullara uygun olmalı



En büyük arzumuz, basın mensuplarının tekrar bayram yapmasını sağlayacak düzenlemeler yapılmasıdır. Millete rağmen, millet egemenliğini hiçe sayanların gayretleri de, keyfi uygulamaların kamu hizmeti olarak yansıtılması da basınımızın gayretli çalışması sonucu önlenmiştir. Gazetecilerin ellerinden alınan özlük haklarının yeniden verilmesi, çalışma şartlarının günümüz koşullarına uygun hale getirilmesi gerekir.



Yerel basının işi daha zor



Özellikle yerel basınımızın zor çalışma koşulları ve maddi imkânsızlıklarının çok iyi bilindiği aşikardır. Bu güç koşullarda bilgilendirme hizmeti yaparak toplumun duyarlılığının ve sorunlarının çözümünde lokomotif görevi üstlenen tüm basın ve medya çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutlar çalışmalarınızda başarılar dilerim.



Editör: Pusula Gazetesi