Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Ali İhsan Köktürk Cumartesi günü İl Başkanlığı&[#]8217;na gelerek partililerle bir araya geldi. Köktürk, değerlendirmeler sonrasında Osman Yayla&[#]8217;nın beklenen istifasıyla İl Başkanlığı&[#]8217;na adı geçen isimlerle bir toplantı yaptı.


Partiye gelişinde yönetim kurulu üyeleri ve partililer tarafından karşılanan Köktürk, ülke ve Zonguldak gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptıktan sonra il başkanını belirlemede nasıl bir yol izleyecekleri yönündeki soruya da yanıt verdi.


Milletvekili Ali Koçal&[#]8217;ın eşinin rahatsızlığı nedeniyle Zonguldak&[#]8217;ta olamadığını belirten Köktürk, ziyaretin ve görüşmenin farklı değerlendirilmemesini istedi.


İşte Köktürk&[#]8217;ün açıklamalarından bazı önemli detaylar.



CHP Kılıçdaroğlu ile birlikte


tüm halk kitleleriyle buluşacak


Bundan kısa bir süre önce gerçekleştirdiğimiz kurultay göstermiştir ki, CHP ülkenin kendisine vermiş olduğu sorumluluğun farkında olan iktidara hazır bir partidir. CHP parti meclisini de oluşturarak Sayın Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun önderliğinde partinin bütün teşkilatlarıyla beraber Cumhuriyetimizin temel değerlerini sahip çıkma kararını tekrarladılar. CHP, tüm halk kitleleriyle beraber ülkemizin bu önümüzdeki süreçte makus tarihi değiştirme kararındadır.


Gerek ülkemize, gerekse bölgemize baktığımızda çok büyük sorumluluk içerisinde olduğumuzu görüyoruz.



Katlanan hükümlü ve tutuklu sayısı


Toplumsal çürümeyi gösteriyor


Özellikle son hafta içinde yargıda yaşanan deprem, yaşanan iğfal ülkemizin hukuk devletinden hızla uzaklaştığını ve kaosa sürüklendiğini görüyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi 2002 yılında iktidara gelmeden önce tutuklu ve hükümlü sayılarına baktığımızda 59 bin hükümlü ve tutuklu olduğunu görüyoruz. Bugün ise maalesef cezaevlerinde 120 bini aşan hükümlü ve tutuklu yatıyor. Yani AKP&[#]8217;nin 9 yıllık döneminde bu sayı ikiye katlanmış. Eğer bir toplumda hükümlü ve tutuklu sayısı artıyorsa o toplumun sosyal ve ekonomik yaşamı hızla bozuluyor ve çürüyor demektir. Hükümlü ve tutuklu sayılarında ki yüzde 300 artış ve intihar sayılarının artışı, yaygın medyanın bahsettiğinin aksine ülkemizde korkunç bir daralmanın, küçülmenin, yoksullaşmanın oluştuğunu görüyoruz.



Zonguldak&[#]8217;ın yarısı kadar olmayan illere,


üç katı ödenekler ayrıldığını gördük.


Zonguldak&[#]8217;a baktığımızda çok daha karanlık tablo bir içerisinde. Maalesef 2010 yılında gerçeklerin değil, hayallerin satıldığına tanık olduk. Her gün gündeme getirilen temel projeler yaşama geçirilemedi. Bütçelerden bu projeler için ödeneklerin ayrılmadığı, ya da sembolik ödeneklerle halk oyalandı. Başta büyük Filyos Vadi Projesi olmak üzere, ülkemize yapılacak kamu yatırımlarında ülkemizin ne kadar sorumsuz olmasına tanıklık ettik. Zonguldak&[#]8217;ın yarısı kadar olmayan illere, Zonguldak&[#]8217;ın üç katı ödenekler ayrıldığını gördük. Ülke yoksullaşmaya doğru giderken, diğer taraftan da ülke kaynaklarının dağıtılmasının adaletten uzaklaşıldığını ve iller arasında korkunç bir ayırıma sebep oluyor. Bir ülkede sosyal adalet varsa anayasanın 10. maddesine göre eşitlik ilkesi varsa ve Türkiye laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti ise, tüm bölgelerimizin, illerimizin özellikle Zonguldak ili ülke ağır sanayisini ve 5 bine yakın madencisini yer altında bırakma pahasına, yıllarca omuzlarında taşıdıkları Zonguldak&[#]8217;ımızın göz ardı edilmesini CHP&[#]8217;li olarak kabul etmiyoruz. Önceden emekçinin başkenti olan Zonguldak&[#]8217;ımızın emeklinin başkenti olduğu neredeyse tescillenir oldu. Emeklimize verilen maaşlar değil yoksulluk, açlık sınırının altında maaş alıyor. Maalesef bunu gündeme getirdiğimizde bütçenin arkasına saklanılarak emeklilerimizin en haklı talebinin göz ardı edildiğini görüyoruz. Hükümet 9 milyon emeklimizi yok sayan bir anlayış sergiliyorlar. Bir hukukçu olarak geçtiğimiz hafta yaşananlardan üzüntü duydum.



Yargının AKP&[#]8217;nin kuyruğuna


takıldığını görüyoruz.


Türkiye gerçekten bir hukuk devletiyse bu tabloların bu ülkede yaşanmaması gerekiyor. Bir taraftan bakıyorsunuz 190 kişiyi iplerle boğanlar salıveriliyor. Diğer taraftan suçlularının ne olduğunu bilmeyen sadece ülkelerini sevdikleri için Silivri&[#]8217;de cezaevinde sürütülmeye çalışılan aydınlarımız, aralarında Zonguldaklı gurur duyduğumuz Mehmet Haberal da var. Avrupa Birliği sürecinden geçiyoruz, temel hak ve özgürlükleri genişletiyoruz diye geride bıraktığımız anayasa değişikliğinden sonra yargının AKP&[#]8217;nin kuyruğuna takıldığını görüyoruz. Yılgın değiliz, umutsuz değiliz, elbette ki kaygılarımız var. Ama cumhuriyeti kuran CHP olarak bütün bu olumsuzluklara karşı bugün, cumhuriyetimizin kurulduğu gün gibi, büyük önderimizin temel ideolojisinden aldığımız güçle, Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun kararıyla halkımızın önünü açma, ülkemizi yeniden daha aydınlık günlere taşıma kararı yükümlülüğü içerisindeyiz. CHP&[#]8217;yi 2011&[#]8217;in 6. ayında iktidar yapma kararındayız. Bunu hep beraber başarabiliriz, çok daha iyi çalışacağız. Tarafıma verilen parti meclisi görevini şahsıma değil, sizlere verildiğini ve sizlerle ortak çalışmamız sonucu verildiğini düşünüyorum.



CHP&[#]8217;de yeni il başkanı kim olacak?


Milletvekili, Köktürk; &[#]8216;İl Başkanı Osman Yayla&[#]8217;nın Milletvekilliği adaylığı için istifasını açıklaması durumunda yeni il başkanının nasıl belirleneceği&[#]8217; yönündeki sorumuza karşılık şu değerlendirmeyi yaptı; &[#]8220;İl Örgülerimize bir genelge gönderildi. Bu genelge uyarınca şimdilik Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin İl Başkanlığı seçimlerini dondurulması yönünde bir talimat var. Genel merkezimiz önümüzdeki dönemi hedeflerimize uygun olarak son derece dinamik, son derece hareketli bulunduğu il ve ilçeyle bütünleşmiş, halk kitleleriyle barışık bir örgüt yapısı oluşmasına karar vermiş. Böyle anlayışla hareket ediyor, dolayısıyla süreyi çok da uzatmadan ancak bu süreci ciddi anlamda tartarak, gerek halk kitlelerimizin, gerekse örgütümüzün öneri ve düşüncelerini alarak en ideal yapıyı oluşturma düşüncesi içerisindeyiz. Şu an için genel merkezin yeni bir talimatına kadar seçim yapma gibi bir durumda değiliz. Bu arada şunu yapmaya çalışıyoruz. Hepimizi sorumluluk sahibi insanlar olarak mümkün olduğu kadar tabandan tavana örgütteki arkadaşları dinleyeceğiz. Sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini, halkımızı ve esnaflarımızı dinlemeye çalışıyoruz. Aday olan arkadaşlarımız tabi ki olacaktır, hepsi bizim için aynı değere sahiptir. Demokratik bir rekabet olması da doğaldır. Ama biz bunu kırmadan, dökmeden bütünleşerek aşacağız. Zaman Adalet ve Kalkınma Partisi&[#]8217;ne(AKP) karşı mücadele etme zamanıdır. Bu bilinçte olduğumuzu görüyorum ve bundan çok mutluyum.&[#]8221;


Köktürk toplantı bitiminde İl Başkanlığı&[#]8217;na ismi geçen beş isminde aralarında bulunduğu yönetim kurulu üyeleriyle baş başa bir toplantı yaptı. Adayların Köktürk&[#]8217;a yakın görünmek için çaba göstermeleri dikkat çekti

Editör: Pusula Gazetesi