AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya&8217;nın ve Çevre Birlikteliği üyelerinin Çalışma Bakanı Dinçer ve Enerji Bakanı Yıldız&8217;ın Amasra ziyareti ile ilgili olarak yaptıkları eleştirilere cevap verdi. Tarlaağzı ve Gömü köyleri için santral ÇED başvurusu reddedildiğini belirten Milletvekili Tunç, &8220;Amasra&8217;ya termik santral gündemden kalktığı halde sürekli &8216;Amasra&8217;ya santral kurulacak&8217; şeklinde açıklama yapanlar Amasra ve santral üzerinden siyaset yaparak Amasra&8217;ya zarar vermektedirler&8221; dedi.



Biri reddedildi, diğeri devam ediyor



Tarlaağzı ve Gömü Köyleri için ÇED sürecinin Çevre ve Orman Bakanlığı&8217;nca reddedildiğini belirten Milletvekili Tunç; buna rağmen CHP&8217;li Yalçınkaya&8217;nın ve çevre birlikteliği üyelerinin halen daha Amasra&8217;ya termik santral kurulacak şeklinde açıklama yapmaya devam ettiğini söyledi. Milletvekili Yılmaz Tunç; Amasra üzerinden siyaset yapanlara cevabı Amasra ve Bartın halkının seçimlerde vereceğini belirtti.



Enerji sorununu çözmeye çalışıyoruz



&8220;AK Parti bütün sorunları çözdüğü gibi enerji sorununu da çözmek için çalışmaktadır&8221; diyen


Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti iktidarının bu ülkeyi 8 yılda her alanda hayallerin de ötesine taşıdığını, dünya küresel krizle boğuşurken Türkiye&8217;nin milli gelirinin 1 trilyon doları aştığını belirterek, ülkemizde enerji açığı sorununu çözmek için de çok önemli adımların atıldığını, yerli kaynakların kullanılarak, enerji sorununun çözümüne çalışıldığını söyledi.



Kömür için özel sektör de devrede



Milletvekili Tunç dün yaptığı açıklamada, kömür üretimi için TTK&8217;nın yanı sıra özel sektörü de devreye soktuklarını ifade etti. Milletvekili Tunç, Amasra&8217;daki taşkömürü rezervlerinin ülke ekonomisine kazandırılması için TTK&8217;nın yanı sıra özel sektörün de devreye sokulduğunu ve özel sektörün de rödovans yoluyla kömür çıkarması için gerekli çalışmaların başlatıldığını ve bu amaçla Amasra B sahasında üç adet kuyunun açılması çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.



Binlerce gence istihdam sağlanacak



Tunç, kuyuların 8 metre çapında 800 metre derinliğe kadar indiğini, galerilerin sürülmesi aşamasına gelindiğini ve ardından kömür üretimine geçilerek, binlerce gence istihdam sağlanacağını söyledi. Milletvekili Tunç, Çalışma Bakanı ile Enerji Bakanının yılbaşını Zonguldak Karadon Maden ocağında işçilerle birlikte geçirdiklerini ertesi gün ise Filyos ve Amasra&8217;da incelemelerde bulunduklarını anlattı.



Bunların zihniyetinde kalkınma yok



Tunç, &8220;CHP Milletvekilinin özel sektöre ait maden ocaklarında Sayın Bakanlarımızın inceleme yapmış olmasını eleştirmesi CHP&8217;nin zihniyetinin bir göstergesidir. Çünkü bunların zihniyetinde özel sektör yatırımı yoktur, gelişme yoktur, kalkınma ve ilerleme yoktur. Hidroelektrik santraller, termik santraller, barajlar yoktur, bunların tek işi her şeye karşı çıkmaktır, geçmişte boğaz köprüsüne karşı çıktıkları gibi bu gün de termik santrallere, hidroelektrik santrallere karşı çıkmaktadırlar&8221; dedi.



Her şeye karşı çıkıyorlar



Milletvekili Tunç, &8220;Bartın&8217;da Amasra yolcu iskelesine, Akkonak&8217;ta liman yapımına, Üniversite kampüs alanına, hatta ağaç kesimi oluyor diyerek karayolu yatırımlarına bile karşı çıkan bir zihniyetten başka ne beklenebilir. Onların geçmişinde elektriksiz günler vardır. Onların geçmişinde akaryakıt kuyrukları vardır. Onların geçmişinde karne ile ekmek vardır, milletimizin bu geçmişi unutması mümkün değildir&8221; diye konuştu. Çevre ve Orman Bakanlığının Amasra&8217;ya yakın mesafede bulunan Tarlaağzı ve Gömü köyleri için yapılan ÇED başvurusunu reddettiğini belirten Tunç, Delikliburun mevkii için ise format verdiğini ve burası için ÇED sürecinin devam ettiğini hatırlattı.



Amasra&8217;ya zarar veriyorlar



Milletvekili Tunç; &8220;Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu Bartın&8217;a yaptığı ziyarette santral için gerekli altı şartın bulunduğunu belirtmiş ve burası için de aynı şartların geçerli olduğunu söylemiştir. Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız&8217;ın Amasra ziyaretinde &8220;Yerli kaynaklarımızı değerlendireceğiz. Ülke genelinde 46 adet santral planladık. Bunu yaparken yeşile ve çevreye zarar vermeden neresi uygun ise orada yapacağız. Bütün bunları Çevre ve Orman Bakanlığı ile koordineli yürütüyoruz&8221; şeklindeki açıklamasından Amasra&8217;ya termik santral kurulacağı anlamını çıkararak açıklama yapmak kasıtlı bir davranıştır. Amasra&8217;ya termik santral gündemden kalktığı halde sürekli bu konuyu gündemde tutmak Amasra&8217;ya zarar vermekte, turizmi olumsuz etkilemektedir&8221; ifadesini kullandı.



Amasra için önemli çalışmalar yapıyoruz



&8220;Biz Amasra&8217;yı turizmde hak ettiği noktanın da üstüne çıkarmaya kararlıyız&8221; diyen Milletvekili Tunç; &8220;Amasra yolcu iskelesini bunun için yapıyoruz. Amasra duble yolunu bunun için yaptık. Bartın-Amasra arasını 3 dakikaya indirecek tünel projesi çalışmalarını bunun için başlattık. Adalet Sarayı inşaatını, müze onarımı ve tarihi eserlerin ayağa kaldırılması gibi önemli çalışmalarımızı bunun için başlattık&8221; dedi.



Halkımız bunlara itibar etmiyor



Milletvekili Tunç, Amasra&8217;nın Fatih Sultan Mehmet&8217;in Çeşm-i Cihan olarak nitelendirdiği, dünya harikası bir yer olduğunu belirtti. Milletvekili Tunç; &8220;Bu emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz. Amasra&8217;ya termik santral kurulmasının söz konusu olmadığını açıklayan bakanlarımızın beyanlarına rağmen Amasra üzerinden siyaset yaparak, Amasra&8217;ya zarar vermek isteyenlere de müsaade etmeyeceğiz. Zaten Bartın ve Amasra halkı da artık bunlara itibar etmemektedirler. Amasra üzerinden siyaset yapıldığının herkes farkındadır&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi