Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Yönetim Kurulu, Belediye Başkanı Cemal Akın&8217;ı ziyaret etti. BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kartal, Aynur Yıldırım, Yaşar Bahçıvan, Aydemir Toksöz, Mehmet Çelikkaya, Naci Ünal, Salih Günay, Sabri Karaman, Sefai Cesur ve Hasan Önder&8217;den oluşan heyete Başkan Akın, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bartın Belediyesinin çalışmalarında temel esasın Bartın&8217;ın en az 50 yıllık geleceğini düşünerek planlamalar yapmak olduğunu dile getiren Başkan Cemal Akın, Bartın&8217;ın çıkış noktasının 1/25 bin ölçekli Çevre Düzeni Planında düzenlemeler yapmak olduğuna dikkat çekti.



Asfalt rekoru kırdık



Çevre düzeni planında çevre yolu, tren yolu, üniversite, raylı sistem gibi yenililerin yer aldığını belirten Başkan Akın, imara açılabilecek her yeri imara açtıklarını Bartın&8217;ın en az 40-50 yıl geleceğini düşünerek planlamalar yapılması gerektiğini söyledi. 2002-2007 yılları arasında yapılan asfaltın 3 katını 20 ayda yaptıklarını ifade eden Başkan Akın, Gazi İlköğretim Okulu civarına 6 kilometre tretuvar, Aladağ altına üst geçit yapım projesi, eski yalı mevkiine spor kompleksi yapımı konularında bilgiler verdi.



Türbe yeniden düzenlenecek



Belediye Başkanı Cemal Akın; &8220;Peygamberimizin Sancaktarı Ebu Derda Hazretlerine ait olduğu ifade edilen Ebu Derda Türbesinin de nezih, Bartın&8217;a yakışır bir şekilde düzenlemesini yapacağız. Allah&8217;ın izniyle Bartın&8217;ımıza kazandırdığımız projelerimiz arasında yerini alacaktır&8221; dedi. Başkan Akın, ziyaretçi akınına uğrayan, inanç turizmi açısından da önemli yeri olan türbenin düzenleme projesini BAKİAD Yönetim Kuruluna göstererek 1 ay içinde ihalenin yapılacağını Mayıs sonunda türbenin düzenleme çalışmalarının bitirileceğini açıkladı.


Bartın&8217;a hizmet vermeye çalışırken çalışma ve projeleri en fazla sekteye uğratan, geciktiren ve kendilerini uğraştıran konuların başında doğal ve tarihi sit, imara açma geldiğinin altını çizdi.



2040&8217;a kadar su sorunu olmayacak



Belediye Başkanı Cemal Akın, şehir merkezinde yaşanan trafik sorunu ile ilgili olarak, Bartın Valiliği&8217;nin yeni hizmet binasına taşınması ve adliye sarayının yeni yapılacak yerde hizmete girmesi halinde şehir içinde yaşanan trafik sorununun bir nebze çözüleceğini dile getirdi. Başkan Akın, &8220;79 kilometrelik su şebekesinin değişimi gerçekleştirilerek Bartın&8217;ın 2040 yılına kadar su sorunu yaşanmayacak. Doğalgaz hattı ve su şebekesi yenileme çalışmaları esnasında yapılacak kazılarla kaldırımlarda daraltma yaparak şehir içindeki yollarda iki araç geçebilecek şekilde düzenlemeler yaparak trafik sorununu gidermeye çalışacağız. Aynı anda yapılan kazılarla birçok işi yapmak istiyoruz. Her şey için kazı yaparak halkımızın mağdur olmasını istemiyoruz&8221; dedi.



Yatırımcının yanındayız



Almanya gezisi, Lünen ile kardeş şehir projesi konularında da bilgiler veren Başkan Akın, Bartın Belediyesi olarak yatırımcı ve sanayicilerin yasalar çerçevesinde her zaman yanlarında olarak destekçisi olduklarını ifade edip BAKİAD heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.


Derneklerinin Olağan Genel Kuruluna katılan Belediye Başkanı Cemal Akın&8217;a teşekkür eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ise Başkan Akın&8217;a çalışmalarından dolayı müteşekkir olduklarını söyledi. Bartın Belediyesi, valilik, kamu kurum ve kuruluşları, STK&8217;lar olmak üzere hep birlikte Bartın&8217;ın kalkınması ve gelişmesi için çalışıldığını anlatan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, kalkınma ve gelişmede ortak aklın önemine değinerek BAKİAD olarak üzerlerine düşeni her zaman yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi