Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi, 27 Aralık Pazartesi günü olağanüstü toplanarak, Ömerli Mahallesi hudutları içerisinde bulunan Yeni Devlet Hastanesi alanının imar tadilatı ve yapılan halk oylaması ile Ereğli Belediyesi´ne bağlanmayı kabul eden Dağlar Köyü´nün kent sınırlarına katılması konularını karara bağladı.
Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu´nda yapılan ve saat 11.00´de başlayan Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısı´nda ilk olarak uzun süredir gündemde olan ve TOKİ Başkanlığı tarafından gönderilen talep yazısının Belediye Başkanlığına ulaşmasıyla karar aşamasına gelen Yeni Devlet Hastanesi arazisi üzerindeki imar tadilatı konusu görüşüldü ve tadilat oy birliğiyle İmar Komisyonu´na havale edildi.

"DİYALOGLARLA SORUNLAR AŞILABİLİYOR&[#]8221;
Kararın kabulünden sonra meclise hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hastane yapımı konusunda herhangi bir gecikme yaşanmaması için meclisin olağanüstü toplanmasına karar verdiklerini hatırlattı. Posbıyık, imar tadilatı talebinin, ısrarla belirttikleri gibi TOKİ Başkanlığı´ndan gönderilmesinin meclisin toplanmasına vesile olduğunu söyledi. Başkan Posbıyık konuyla ilgili konuşmasında,
"Demek ki diyaloglarla sorunlar aşılabiliyor. Biz ısrarla imar tadilatı talebinin TOKİ´den gelmesi gerektiğini söyledik. Bu yönde de belediye meclis üyelerimizden Mustafa Kumaş´ın olumlu gayretleri oldu. Kendisine bu girişimlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki aşamalarda da başta sayın milletvekili olmak üzere ilgili arkadaşların gerekli işlemleri yapacaklarına inanıyorum. Kararın hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.

DAĞLAR KÖYÜ DAHİL EDİLDİ
Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi, olağanüstü toplantısının ikinci gündem maddesi olarak da Dağlar Köyü´nün Belediye sınırlarına dahil edilmesi konusunu karara bağladı ve karar oy birliğiyle kabul edildi. Dağlar Köyü´nün Ereğli´ye bağlanması konusunun kabul edilmesinden sonra konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, konunun 2011 Ocak ayı olağan meclis toplantısından önce karara bağlanması konusunu, 470 kişilik İller Bankası payının 4-5 aylık bir gecikme ile gelmemesi adına olağanüstü meclis toplantısında ele almak istediklerini hatırlattı. Başkan Posbıyık, Dağlar Köyü´nün Ereğli sınırlarına bağlanmasıyla birlikte kentin Alaplı sınırına kadar genişlediğini belirterek, iki ilçe arasında sadece Gülüç Beldesi´nin kaldığını ve 2014 yılında da Gülüç Beldesi´nde belediye başkanlığı seçimi yapılmayacağını söyledi. Bu gelişme ile ilgili resmi yazıların da yakın bir zaman sonra meclise ve kamuoyuna sunulacağını kaydeden Başkan Posbıyık, "Dağlar Köyü´nün Ereğli Belediyesi´ne bağlanmasıyla birlikte kentimizin nüfusu 106 bin 248 olmuştur. Gülüç Beldesi´nin de Karadeniz Ereğli Belediyesi´ne bağlanmasıyla bu rakam 114 bin dolaylarına yükselecektir. Solğanlıyörük ve Pınarcık köyleri de kent sınırlarına bağlansaydı nüfusumuz bugünden Zonguldak Merkez nüfusunu geçecekti" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi