Zonguldakspor Antrenörü Uğur Terzi, Yardımcı Antrenörler Hasan Şenol ve Birol Yılmaz, Takım kaptanı Mustafa Göktaş´ın katılımıyla Kulüp Binası´nda basın açıklaması düzenledi. Zonguldakspor´un içinde bulunduğu durumu anlatan Terzi, yıllarca Birinci Lig´de mücadele etmiş kulübe kentin bu kadar duyarsız kalmasına anlam veremediğini kaydetti.


Ligin ilk yarısında futbolcuların sadece 3 aylık maaş alarak takımı Şampiyonluk potasına getirdiğine değinen Terzi, mevcut kadroyla beraber ligi Şampiyon bitirebileceklerini garantisini verdi ve destek istedi.



Sadece 3 maaşla devreyi tamamladılar

Terzi sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Başkanım bana sezon başında bölgesel amatör liginde iyi bir takım yapalım dedik. Genelde Zonguldak çocuğu ağırlıklı kaliteli takım yapalım dedik. Onların yanına dışarıdan kaliteli gençleri aldık. Şampiyonluğa oynayacak Zonguldakspor´u eski günlere getirecek bir kadro oluşturmak için çaba harcadık. Bence de hedefimize ulaştığımızı zannediyorum.


Bu kadar imkansızlıklara rağmen benim oyuncularım şuana kadar 3 tane maaşla devre arasını tamamladılar. Bu çocukların anlaşmış olduğu paralar var. Oyunculara verilecek paralar da verilemedi. Onun içinde burada Celal Başkan da teşekkür etmek lazım. Bu taşın altına elini koymuş, 2 buçuk senedir gerçekten kimse yardım etmeden bu yere kadar işi getirmiş vereceğini vermiş tek başına mücadele veren insan buna kimse dayanamaz.


Kötü günlerin beklediğini Zonguldakspor´un bu ekonomik dar boğazdan nasıl çıkacağını yardım istedi şehir deki büyüklerden şuana kadar hiçbir ses seda yok.



Bu ligi Şampiyon bitiririz

Bu fikstüre baktığımız zaman bu ligin en büyük şampiyonluk adayı Zonguldakspor biz bu konuda iddialıyız. Ama parayı bulamazsak iş zor, ama biz bu takıma takviyede yapmasak elimizdeki oyuncularla bu ligi birinci bitiririz. Bunu net söylüyorum. Biz 6-7 hafta bu ligi kopartırız. Ama tabi burada para olayları hal olmazsa artık kim saha çıkacak sıkıntı büyük, çocuklar evlerine gitti. Haber bekliyorlar. Ne yapacağız bu bir hafta içinde ayın ikisine kadar oyunculara izin verdik. Çocuklarda haklılar kendilerine göre herkes transfer paralarını bekliyorlar. Bu ayıp kimin ayıbı bizim ayıbımız değil, biz buralara geldik. Hocalarım almadı ben almadım. Oyuncuların aileleri çocukları var.


Köstek olanlara gerekli cevabı sahada vereceğiz


Bunlar sıkıntılı, tabi bir tarafta da bu takımın dağılmasını bekleyen insanlar var. Merak ediyorlar Zonguldakspor ne yapacak ne edecek nereye gidecek diye dört gözle bekleyenler insanlar var. İnşallah bize sahip çıkarlarda Zonguldak şehri de bizde o insanlara güzel mesajlar veririz. Sahada veririz ama dışarıda değil, oyuncularımız gereken cevabı verir.



Zonguldak´ın önde gelen isimleri top sizde


Sayın Valim Erdal Ata, Belediye Başkanımız İsmail Eşref, Milletvekillerimiz, Genel Maden İş Sendika Başkanımız Ramis Muslu ve Ticaret Sanayi Odası Başkanımız Salih Demir bunlar istese bizim bu sorunlarımızı bir çırpıda bu sorunları halledecek insanlar bir araya gelip bu sorunları çözmeleri lazım.


Lig 20 gün sonra tekrar başlıyor. Birlik beraber olmamız lazım, bu çocuklar 10 numara iş yaptılar 11 hafta müthiş mücadele ettiler. Yokluğa rağmen, müthiş oynadılar. Hepsi adam gibi adam, ama bir yere kadar futbolcu para alamazsa ne kadar kafasını oyuna verecek ne kadar gücü olacak, biz bunları daha önce de yaşadık gördük bizde almadan oynadık ama belli bir zaman sonra aldık paramızı oynadık.


İkinci yarı bütün takımlar takviye yapacaklar, bu Bal ligi birinci olan takım lige çıkıyor. Biz de böyle bir kadro yaptık. Takviyede yapmasak ta olur diyoruz. Ama ilk önce bizim oyuncularımızın kafaları rahatlayacak, biz bu ligi birinci bitiririz.


Biz ilk yarı beşte beş yapacağız dedik. 4 yaptık bir de beraberlik yaptık. Beşte beş yapsaydık liderdik. Bu takımı bu ligde kimse yenemez, ikinci yarı ekonomik açıdan bizim her şeyimizin çözülmesi lazım. Kafalar hep oraya gitti. Oyuncular başka bir şey düşünmüyor.



Sayın Valimiz biz size ne yaptık?


Bize kim sahip çıkacak kim ne edecekse sahip çıkacaksa vaktimiz azalıyor.


Zonguldak bunu bilsin, milletvekilleri seçim zamanı çok güzel oy toplamaya geliyorlar. Ben hiç birini tanımıyorum. Çarşıda görsem tanımam hiç birini, nerde bizim vekillerimiz Türkiye´nin neresine giderseniz gidin bir şehrin Valisi futbol takımı için yapamayacağı iş yok. Hiçbir ilde bu kadar ilgisizlik görmedim, sayın Valimiz biz size ne yaptık. Biz sizin evladınızız burada 23 tane çocuğunuz var. Bu çocuklar aç, aç para pul almadan oynuyorlar.


Hiçbir insan bu kadar duyarsız olur mu, ben bir teknik direktör olarak beni yanına çağır, ben sana anlatayım derdimizi. Samsunda oynadık orda oynadık burada oynadık. Bize valimiz dört elle sarılıyordu. Adamlar bizi her gün yanına çağıracaktı neredeyse, bu ilgisizlik nedir Zonguldakspor bu şehrin namusudur.


Herkes bu takıma sahip çıkacak. Lama cimi kalmadı. Sayın valim gerekirse beni aldırsa aldırsın ne yapalım. Yapacak bir şeyimiz yok.


Millet takımı için canını veriyor Türkiye´nin neresine giderseniz gidin, hem hükümet hem de muhalefet partileri takımlarına hizmet için ölüyorlar. Ama bizimkiler hiç yok.



Nerede yanlış yapıyoruz?


Ben çarşıda görsem kuran çarpsın tanımam, adamlar bir kere yanımıza gelmediler ki ama oy istemek için geliyorlar. Bu takım 22 puan yaptı. Bu kadar olumsuzluklara rağmen, bence ilk yarının lideri Zonguldakspor nereye gidersek gidelim herkes de birlik beraberlik var. Adamlar kümeye de düşse sarılmışlar şampiyonda sarılmışlar. Bir bizde var. Bizim şehrimizde var. Umursamazlık maçımıza kimse gelmez bu nedir ya biz nerden geldik biz yabancı değiliz ya biz bu işin içinden çıkamıyoruz. Nerde yanlış var bize söylesinler, ona göre bizde ne yapacaksak yapalım.


Biz sayın valimizin evladıyız çocuğuyuz. Ben 8 ay oldu. Bu kulüpten bir lira almadım. Ben soruyorum. Belediye başkanıma, sendika başkanım 2-3 ay işçisine maaş vermesin bakalım çalışacaklar mı? Çöpçüye 1 ay maaş verme bütün çöpler konteynırlarda, kalıyorlar. Ben bu kulübe 13 yaşında girdim. Biz bu takıma baş koyduk ne olacaksa olsun, biz burada kimseyi kötülemiyoruz.


Bu kadar yüzdük, yüzdük dere de boğulmayalım. İçeride 7 tane maçımız var. Beşte beş Zonguldak´ı şampiyon yapar. Bu işin şakası falan kalmadı. Bu takımı biz şampiyon yapacağız. Ben buna inanıyorum. Bu oyuncular yüzde yüz şampiyon yapalar. Ben buna eminim. Ligin bitimine 3 hafta kala Zonguldak şampiyonluğunu ilan eder. Biz bu şehirde bayraklar flamalar asılsın istiyoruz. Şehir şampiyonluk havasına girsin istiyoruz."



Son söz Kaptandan

Zonguldakspor takım kaptanı Mustafa Göktaş; Futbolcu arkadaşlarımızla beraber bazı kararlar aldık. Şartlar ligin ikinci yarısında aynı şekilde devam ederse sahaya çıkmayı düşünmüyoruz. Ben onların her zaman onların yanındayım. 12 Yıllık profesyonel hayatım oldu ve Zonguldakspor´un formasını onurla ve gururla taşıdım. Zonguldak kaderine terk edilmiş. 15-20 binlere oynama özlemiyle buradayım. Peşinattan bir kişi bile para almadı. Zonguldakspor´un forması ucuz bir forma değil. Boluspor´da oynadığım dönemde Zonguldakspor´un amatöre düştüğünü duyunca gözyaşlarımı tutamadım. Niye Zonguldakspor´da, yanı başımızda yer alan Karabük, Boluspor gibi olmasın. Herkes birlik beraberlik içerisinde kenetlenerek o durumlara geldi. Bizim sesimize artık kulak versinler. Takımı layık olduğu yere taşıyalım &8220; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi