Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından daha önce Zonguldak&[#]8217;ta düzenlenen bir haftalık İletişim Atölyesi çalışmasının ardından İstanbul&[#]8217;da gerçekleştirilen iki günlük program sona erdi.


Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Fazıl Say Sergi alanında ilk gün yapılan etkinliklerin ardından ikinci gün,Temmuz ayında Zonguldak&[#]8217;ta gerçekleştirilen İletişim Atölyesi&[#]8217;nin sonunda yapılan çalışmalar paylaşılarak yerel medya ve Anadolu&[#]8217;da gazetecilik üzerine panel gerçekleştirildi.



E.K. İ Radyosu Belgeseli ve Karakedi ilgi gördü


İkinci günkü programa İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen, Dekan Yardımcısı Burçe Çelik, İletilim Fakültesi akademisyenleri, İstanbul Zonguldak Derneği Başkanı Orhan Bayraklı, CHP eski Parti Meclisi Üyesi Buket Müftüoğlu, işadamı Ahmet Doruk ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Zeynep Tül Akbal&[#]8217;ın konuşmasıyla başlayan ikinci gün programında ilk olarak Hopa&[#]8217;da yapılan İletişim Atölyesi&[#]8217;nin film çalışmaları izlendi. Hopa Filmevi Sinema Kolektifi&[#]8217;nin &[#]8220;Son Bakış&[#]8221; belgesel gösteriminin ardından Hopa paneli gerçekleştirildi. Erkan Büker&[#]8217;in yönettiği panelde Meryem Özçep ve Cemil Aksu yaptıkları çalışmaları anlatarak sorulara yanıt verdiler.


Daha sonra Zonguldak ekibinin çalışmaları izlenerek üzerine tartışmalar yapıldı.


&[#]8220;Karakedi&[#]8221; kısa film gösterimi ile &[#]8220;E. K. İ. Radyosu&[#]8221; belgesel film gösterimi izleyenler tarafından büyük beğeni ve alkış aldı. Her iki çalışmayla ilgili olarak Alaattin Kara, Onur Türkçelik ve Necdet Kutoğlu çalışma sürecine ilişkin görüşlerini paylaşıp soruları yanıtladılar. E. K. İ. Radyosu Belgeseli&[#]8217;nin hikayesini merakla izleyen katılımcılar ekibi kutlayarak teşekkür ettiler.



Yerel medyanın önemi ve iletişim fakülteleri tartışıldı.


Zonguldak panelinde ise Anadolu&[#]8217;da Gazeteci olmak , okur gözüyle yerel gazeteler, yerel gazetecilerin iletişim fakültelerine bakışı konuları ele alındı.


Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Mahmut Çınar&[#]8217;ın yönettiği panele konuşmacı olarak KGD Başkanı Atilla Öksüz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi ve İHA Bölge Müdürü Osman Sav ve KGD Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Haber Ajansı Zonguldak Büro şefi Ersin Ercan ile İletişim Atölyesi Projesi&[#]8217;nde görev alan İş Kadınları Derneği Başkanı Hikmet Yılmaz Özdemir katıldı.


Yerel medyanın önemi ve zorluklarının vurgulandığı konuşmalarda konuşmacılar iletişim öğrencilerinin ve akademisyenlerin sorularını yanıtladılar. Yerel medya da çalışmanın yaygın medyada çalışmaktan çok daha zor olduğu belirtilen konuşmalarda iletişim fakültesi öğrencilerinin meslek hayatlarında daha başarılı olmaları için kısa sürelide olsa yerel basında çalışmalarının faydalı olacağı görüşü tartışıldı.



Gürkay Gündoğan ve Burak Özen&[#]8217;in çalışmaları gösterildi.


Günün son oturumunda İletişim Fakültesi&[#]8217;ne katılan genç muhabirlerin fotoröportaj çalışmaları gösterilerek üzerine tartışıldı.


Doğan Haber Ajansı Zonguldak Bürosu Muhabiri Gürkay Gündoğan&[#]8217;ın &[#]8220;Merdivenli Kentin Kadrolu İşçileri Katırlar, Halkın Sesi Gazetesi Muhabiri Burak Özen&[#]8217;in &[#]8220;Gazete Dağıtıcıları&[#]8221; isimli fotoröportajları da izleyenlerin ilgisiyle karşılaştı.


İlk kez böyle bir çalışmanın içinde olduklarını belirten muhabirler çalışmalarıyla ilgili sorulara yanıt verdiler. Performanslarıyla ve çalışmalarıyla alkış alan Gündoğan ve Özen bundan sonra da benzer çalışmalara zaman ayıracaklarını belirttiler.


Programın ilk gününde ise 100 bin kişiydiler belgesel filminin ardından Zonguldak konulu panel düzenlenmişti. Kaya Özkaracalar&[#]8217;ın oturum başkanlığını yaptığı panelde fotoğraf sanatçısı ve maden işçisi Alaattin Kara, KGD Başkanı Atilla Öksüz ve 100 bin kişiydiler belgesel filmiyle maden işçilerinin Ankara yürüyüşünü anlatan Metin Kaya Zonguldak&[#]8217;ın son süreçte yaşadıkları üzerine görüşlerini paylaşarak sorulara yanıt vermişti.


Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyeleri ve proje sorumluları ile Zonguldaklı gazeteciler programın bitmesinin ardında karşılıklı olarak birbirlerine teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi