Saat 10.45´teki ziyareti Karadeniz Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği Divan Başkanı ve Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Adik ile birlikte gerçekleştiren Seba´yı Başkan Vekili Hasan Pınarcık´ın yanı sıra belediye meclis üyeleri Sibel Kırmızı Yıldız, Necat Bakan, Abdülkadir Sözer, Ali Yağmuroğlu ve Miktat Güngör ağırladı. Seba´ya, gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı teşekkür eden ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın iyi dileklerini ileten Başkan Vekili Hasan Pınarcık, Seba´nın Türk Sporu´na verdiği katkılara işaret ederek, başta Beşiktaş olmak üzere futbolumuzun Avrupa´da başarılı sonuçlar elde etmesinde Süleyman Seba´nın büyük katkıları olduğunu belirtti.


SİYASİ GELİŞMELERİ YORUMLADI
Karadeniz Ereğli´de olmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Onursal Başkan Seba da, Karadeniz Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği´nin gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında geldiği kentte gördüğü sevgi ve saygıdan dolayı Ereğli insanına teşekkür borçlu olduğunu kaydetti. Belediye Başkan Vekili Pınarcık ile sohbetinde sporun dışında siyasi gelişmelerden de bahseden ve CHP Kurultayı´na ilişkin yorumlarda bulunan Süleyman Seba, CHP´nin Kemal Kılıçdaroğlu ile önemli bir süreç yaşayacağına inandığını ifade ederek, Kılıçdaroğlu´na bir süreliğine olsun gereken desteğin verilmesi gerektiğini söyledi. Seba, "Bugün gerek CHP gerekse ülkemizin geleceği açısından önemli bir gün yaşanıyor. Ankara´dan gelecek haber bir ölçüde de Türkiye´nin geleceğini şekillendirebilir. Benim babam da iyi bir Cumhuriyet Halk Partili´ydi. Ben de her zaman partideki gelişmeleri yakından takip ettim. Ancak böyle önemli bir dönemde sürekli olarak türban konusunun gündemde tutulmak istenmesini yadırgıyorum. Ülkemizde daha büyük sorunlar olduğunu hepimiz biliyoruz ve bu sorunların çözülmesi gerekmesine rağmen tek bir konu etrafında kalınmasını doğru bulmuyorum" dedi.


"EREĞLİ´YE BİR KEZ DAHA GELMEK İSTERİM"
Yaklaşık bir saat süren ziyarette Belediye Başkan Vekili Hasan Pınarcık, kentle ilgili olarak Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba´ya ayrıntılı bilgiler verirken, festivallerle adından sıkça söz ettiren Karadeniz Ereğli´de Seba´yı bir kez daha misafir etmek istediklerini söyledi. Seba da yaza doğru Karadeniz Ereğli´ye mutlaka gelmek istediğini kaydettiği konuşmasında, "Duyuyorum ki kentinizde festivaller ve güzel etkinlikler birbiri ardına yapılıyormuş. Elbette bu etkinliklerden birisine gelmeyi çok isterim. Yine gördüğüm kadarıyla, Türkiye´nin en güzel sahillerinden birine sahipsiniz. Bu güzelliği bir kez daha görmek beni de mutlu edecek" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi