KESK&8217;e bağlı sendikaların yanı sıra Maden Mühendisleri Odası ve birçok sol görüşlü sivil toplum örgütünün başkan ve yöneticileri akşam saatlerinde CHP&8217;ye gitti. Önce CHP Merkez İlçe Başkanı İlker Özübek tarafından kabul edilen gurup, kısa bir süre içeride kaldıktan sonra bu defa İl Yönetim Kurulu üyeleri tarafından kabul edildi. Kabul sırasında İl Başkanı Osman Yayla&8217;nın bulunmaması dikkat çekti. İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu ve Sayman Mustafa Külah tarafından kabul edilen KESK üyesi sendika ve odaların başkan ve yöneticileri, içeriye gazetecilerin alınmasını istemediler.


CHP Merkez İlçe Başkanı İlker Özübek&8217;in talimatıyla; gazetecilerin, Merkez İlçe&8217;ye yapılan ziyaretten görüntü almasına izin verilmedi.


İl Başkanlığını ziyaret sırasında ise ziyaretçi gurup görüntü alınmasına karşı çıktı. CHP İl Yönetim Kurulu üyelerinin görüntü alınmasına onay vermesine rağmen KESK üyelerinin destek için geldikleri partide fotoğrafa izin vermemeleri tepki çekti.


Mart ayında yapılacak seçimlerde KESK ve Demokrasi Platformu üyeleri olarak CHP&8217;ye destek vermek istediklerini belirten ziyaretçi gurup bazı adaylarla ilgili görüşlerini belirttiler.


Basından saklanmak istenen ziyaret sırasında ziyaretçi gurubun Çatalağzı ve Kozlu&8217;da aday ismi önerdiği ileri sürülürken, Çatalağzı&8217;nda Ayhan Alkan&8217;ın değil Ozan Surat&8217;ın aday yapılması istendi. Bu öneriler karşısında pek memnun olmayan CHP&8217;lilerin ise, KESK ve bağlı sendikalar ile bazı odaların CHP&8217;yi destekleme kararına teşekkür ettikleri belirtildi.


Ziyaret sırasında KESK üyelerinin bazı isimlerle ilgili şartlı destek imasında bulunmaları CHP&8217;li yöneticilerden tepki aldı, ancak bu tepki yüksek dille ifade edilmedi.


Öte yandan Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı ve beraberindekilerin ziyareti gizli tutma planlarına karşın, gazeteciler tarafından görüntülenmek istenmesine gösterdikleri tepkiyi anlamak mümkün olmadı.

Editör: Pusula Gazetesi