İş-Kur İl Müdürü Cemal Yiğit, çok eski yıllarda iş sahibi olmak için İş-Kur İl Müdürlüğüne başvuran engelli vatandaşların engelli raporlarını halen sakladıklarını ve engelli vatandaşların raporları kurumdan geri almaları konusunda uyarıda bulundu.


Engelli vatandaşların tekrar rapor çöıkartma konusunda zorlanmamaları için imza karşılığı raporlarını geri vereceklerini belirten Yiğit, 31.01.2011 tarihinde raporların imha edileceğini söyledi.


İş-Kur İl Müdürü Cemal Yiğit, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede, &[#]8220;Engelli arkadaşlarımızın iş sahibi olmaları tabiî ki kurumumuzu mutlu eder. 2010 yılında 114 arkadaşımızı da işe yerleştirdik. Milli Eğitim Bakanlığının engellilere yönelik sınavları oldu. Bu vatandaşlardan da sağlık kurulu raporu istediler. Sağlık kurulu raporlarında hem 2006&[#]8217;dan sonra çıkarılan raporları hem de daha eski raporlar kullanılabildi. Kurumumuza daha evvelki yıllarda kayıt olan hemen hemen 850&[#]8217;ye yakın vatandaşımızın sağlık kurulu raporu halen kurumumuzda beklemektedir. 2006 yılından itibaren biz kurum olarak herhangi bir belge almadık. Sağlık kurumu raporlarını da bilgisayarlarımıza kaydediyoruz. Bu raporların bekleme süresi 5 yıl ve 5 yılda bitmek üzere. Arşivimizde 1991 yılından raporlarımız var ve arşivlerimizde yer kalmadı. O nedenle engelli vatandaşlarımızın 31.01.2011 tarihine kadar gelip imza karşılığında almaları gerekiyor. Bu tarihten sonra gelirlerse bu raporları bulamayacaklar. Arşivimizi SEKA&[#]8217;ya yeni kağıt olmaları için vereceğiz. Dolayısıyla imha edilmiş olacaklar. O nedenle İş-Kur İl Müdürü olarak vatandaşlarımızdan raporlarını almalarını rica ediyoruz. Çünkü yeni rapor çıkartamayabilirler. Bu zamana kadar da kendi inisiyatifimizi kullanarak beklettik&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi