CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, belediye meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilçede bir süre önce göreve başlayan Vergi Dairesi Müdürü Halil İbrahim Kırcı ve İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen&[#]8217;i ziyeret ederek başarı dileklerini iletti.


Köktürk Vergi Dairesi ziyaretinde, TTK&[#]8217;nin küçülmesi ve yeni istihdam alanları yaratılmaması nedeniyle bölgenin büyük bir göç verdiğini, göçü tersine döndürmenin ancak Filyos Vadi Projesi ile mümkün olabileceğini söyledi. Köktürk; &[#]8220;Düzce ve Bartın kalkınmada öncelikli bölge iken biz ortada kaldık. Yatırımcı o bölgelere kaydı. Yıllardır OSB&[#]8217;yi tam olarak faaliyete geçiremedik. Bu göç o kadar büyük ki büyük şehirlerde Çaycumalılar Mahallesi oluşmuş. Vekillerimiz Filyos Vadi Projesi&[#]8217;ni çalışma programı içine aldılar&[#]8221; diye konuştu.


Vergi Dairesi Müdür Halil İbrahim Kırcı Çaycuma&[#]8217;da vergi tahsil oranının çok az olduğunu söyleyerek; &[#]8220; Arazi yapısı ve insanlarınız çok güzel fakat en büyük dezavantajınız kalkınmada öncelikli bölge olmayışınız. Yatırım olmadığı için bizlerde vergi toplayamıyoruz&[#]8221; dedi.


Daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen&[#]8217;i makamında ziyaret eden partililer Özgen&[#]8217;in ilçede uzun yıllar görev yapmasını istediklerini belirterek; &[#]8220;Kurum ve kuruluşların emniyete katkısı çok büyük. Çaycuma insanı kolay birlik ve beraberlik sağlayabilen bir yapıda. Siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız en iyi şekilde emniyetin yanında olacaktır&[#]8221;şeklinde konuştular.


İlçe Emniyet Müdürü Özgen ise sivil toplum kuruluşları ve partililerin kendileri için önemli olduğunu söylerken; &[#]8220; Çaycuma&[#]8217;da kaldığız sürece karşılıklı fikir alışverişi içerisinde görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğimize inanıyorum&[#]8221; dedi. İlçe Başkanı Köktürk her iki müdüre de kristal Atatürk portresi hediye etti.

Editör: Pusula Gazetesi