AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, engellilerin sorunlarının çözümü için başta üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının el ele vermesi gerektiğini söyledi. Ülke nüfusunun yüzde 12.23&[#]8217;ünü engellilerin oluşturduğunu belirten Uçar, hükümetin engelli vatandaşların sosyal yaşama katılmasındaki engelleri kaldırmaya ve tüm insan haklarından eşit olarak yararlanmalarına yönelik çalışmalarının artarak devam ettiğini kaydetti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü&[#]8217;nün Birleşmiş Milletler tarafından 1922 yılında ilan edildiğini anlatan Uçar, &[#]8220;Hükümetimizce engellilere yönelik olarak geliştirilen politikalarda, engellileri ve ailelerini bilinçlendirmeye yönelik bilgi paylaşımı için gerekli olanakların ilgili kurumlarca sağlaması, etkin bir tıbbi bakım şartının devlet tarafından güvence altına alınması, engellilerin kendi kendine yeterlik ve işlevsellik konusunda olabilecek en iyi düzeye çıkarılması için etkin çalışmalar sürdürülüyor. Bu anlamda geliştirilen sağlık, rehabilitasyon, eğitim, sosyal güvenlik ve istihdam konularındaki politikalar engellilerin topluma başarılı bir şekilde entegre olmasını sağlayacaktır. Engelli vatandaşlarımızın engellerinden dolayı hiçbir imkandan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu amaçla bilgi, hizmet ve çevre koşullarının engelliler için ulaşılabilir hale getirilmesi yönünde alınacak önlemlerle her kurum ve kuruluşta görülen eksiklikler tamamlanarak hayata geçiriliyor.Engellilerin sorunlarının çözümü için başta üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşlarının el ele vermesi gerekmektedir. Engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunların çözümü için kent planlamaları engelliler de düşünülerek tasarlanmalıdır. Mesleki eğitim programları geliştirilerek onların insanca yaşayacakları bir ortamın ekonomik alt yapısına yönelik çalışmalarımız sürdürülüyor. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini diri tutacak en küçük çalışma dahi çok önemli ve değerlidir&[#]8221; dedi.
Engelli olmanın bir kusur olmadığını vurgulan Başkan Uçar, önemli olan hayatın normal akışı içinde bu insanlarımızın günlük yaşamını idame ettirirken zorlukları azaltmak, yasalardan ve toplumun yaşam alışkanlıklarından kaynaklı engelleri kaldırmak olduğunu kaydetti.
2009 yılı ekim ayında kamuda görev yapan engelli memur sayısı 10 bin 357 iken 2010 yılı Ekim ayında bu sayı 18 bin 787´ye yükseldiğinin altını çizen Uçar, &[#]8220;Bir yıl içinde kamuya 8 bin 430 engelli memur alındı. Bu yıl 8 bin 430 engelli memur istihdamı yapılabildi. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımızın, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en içten duygularla kutluyor sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi