Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Şuandaki en büyük sıkıntılarının savcı eksikliği olduğunu ifade eden Özbakır, cezaevlerindeki yığılmalarda da azalma olduğunu söyledi.


Özbakır, şu bilgileri verdi: &[#]8220;Kadromuz 10 ama şu anda 6 savcımız var. Şimdi küçük bir kararname hazırlanıyor ve 2 savcı daha verileceği ifade edildi. Bizde onu bekliyoruz. Ama şuanda savcı eksikliğiyle ilgili sıkıntılarımız var. İşlerimizde sıkışma oluyor. Daireden bile ayrılamıyoruz. Çok yoğun oluyoruz. İnşallah bu sıkıntı en kısa sürede giderilecektir.


Bazı suçlar da artış var


Daha önce cezaevlerindeki sayı 600&[#]8217;leri geçmişti. Ama Bakanlığımız yeni cezaevleri açtı. Mesela İzmit&[#]8217;te açılan cezaevi bizi oldukça rahatlattı. Şuan da 460 civarındayız. Cezaevinde sıkıntımız yok. Zaten cezaevinde bulunanların hepsi Zonguldak&[#]8217;tan da değil. Dışarıdan gelen suçlular bizim cezaevi sayımızı arttırıyor. Bizde Van&[#]8217;dan bile dava var ve o davadan 9 tutuklu var. İşte bu yüzden sayımız artıyor. Yoksa bizim cezaevimizde Zonguldak&[#]8217;tan çok suçlumuz yok.


Zonguldak&[#]8217;ta ufak tefek suçlarda artma var. Yaralamalar, tehditler, hakaretler, kömür hırsızlıkları, eş dövmeler gibi suçlarda artma var. Ama diğer ağır suçlar da artış yok.


Adliye binamızı yeniliyoruz


Ek binanın parası ayrıldı. Şuanda mevcut binamızla ilgili bir tamirat işimiz var. 1 milyon 150 bin liralık. Bu para da çıkarılırsa mevcut binamızın yerleri ve duvarları da granit yapılacak. Belki pencereleri de değiştirebiliriz. Yani şuanda ihaleyi bekliyoruz. Belediyeyle ilgili zaman zaman çevre düzenlemesi yapıyoruz. Ama belediyemizin kendi sıkıntıları var ve onlara çok fazla yük olmak istemiyoruz. Zaten bizim adliye olarak da çok fazla alanımız yok. O nedenle bakımımızı kendimiz yaptırabiliyoruz.


Adliyemiz de herhangi bir sıkıntımız yok. Kadro durumu iyi. İş durumu da normal düzeyde. Hazırlık sayımız biraz arttı. Geçen yıl 9 bin ile kapattık şu anda 9 bin 300&[#]8217;deyiz. Tahmin ediyorum bu sene 10 bini tamamlarız.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi