Zonguldak´ın Çaycuma ilçesi belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen "Geleneksel Aşure Etkinliği" kapsamında kutsal topraklardan dönen hacılara aşure dağıtıldı. Cumartesi günü belediye binası önünde kutsal topraklardan dönen hacılara ve vatandaşlara aşure ikramında bulunulurken, belediye tarafından 13 Ocak Salı günüde İstasyon Mahallesi´nde vatandaşlara aşure dağıtılacak. Aşure dağıtımına, Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç, Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, belediye çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Mithat Gülşen, belediye olarak gelenekleri sürdürmekten yana olduklarını anlatarak, aşure etkinliğine vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade etti. Başkan Gülşen, "Milli ve dini günlerimiz insanlarımızın bir araya gelmesi, birlik ve beraberliklerini pekiştirmesi çok önemlidir. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz aşure etkinliğimizi bu yılda gerçekleştiriyoruz." dedi.
Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Müftülüğünün Çaycuma Belediye düğün salonunda "Hacılarımıza Hoş Geldiniz" programı kapsamında belediye olarak aşure ikramında bulunduklarını söyledi. Vatandaşlar geleneksel hale gelen bu uygulamadan dolayı başta Belediye Başkanı Mithat Gülşen olmak üzere belediyle personeline teşekkür etti.
Konuşmaların ardandan Çaycuma Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından dua yapıldıktan sonra, Belediye Başkanı Mithat Gülşen tarafından vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.
Editör: Pusula Gazetesi