Bunlarda biride nasıl seçildiğini unutan İsmail Eşref.Sanki yarın genel yada yerel seçim varmışcasına, mavi boncuk dağıtma yarışına girdi.İktidar partisinin adayına karşı, Zonguldak&[#]8217;ta seçimi alırken, emin olsun ki ona oy verenlerin boncuk beklentisi yoktu.Yat, kat gibi istekleri de yoktu.


Biliyoruz ki milletvekili olmak istiyor ama bunun yolu sadece bir kısım Zonguldaklıyı mutlu etmekten geçmiyor ki.Ön seçim bir kısım Zonguldaklıyla sadece sahil şeridinde de yapılmayacak.Ama aday olursa tüm Zonguldak&[#]8217;tan oy isteyecek.


Umarım aday olur seçilir.Çünkü üç yıl daha belediye başkanlığında kalırsa, bu kent yaşanır olmaktan çıkacak.O Ankara&[#]8217;da mutluyken, bizlerde bizler de burada en azından huzurlu yaşamak istiyoruz.


YAYLA OLUR MU


Geçenlerde yerel bir gazetede bir yazı okudum Osman Yayla ile ilgili.Onun il yönetiminde çok yalnız bırakıldığından falan bahseden, şahsına methiyeler düzülen bir yazıydı bu.


Bizde buradan Osman Yayla&[#]8217;nın şahsına, mesleğine kesinlikle laf söylemedik; söyletmeyiz de.Ama asıl olan geçek şudur ki Osman Yayla, yalnız bırakılmamıştır; o bu sonu kendi hazırlamıştır.


En son yapılan il kongresinde kafasında bugünler; yani adaylık olduğu için masaya vuramamış; herkese şirin görünmeye çalışırken şölen havasında, çok kolay geçmesi beklenen kongreden parti ayrışma içinde çıkmıştır.


Yol arkadaşlarına sahip çıkamamış, bugünlerin hesabıyla hata üstüne hata yapmıştır.Kendisine il başkanlığına atanırken katkı verenleri tamamen unutmuş,daha kaynamaya başlamadan piştim zannetmiş ve tarihinin en kararsız il yönetimi ortaya çıkmıştır.


Siyasette ılımlı olmak muhakkak ki iyi bir şeydir ama herkesle iyi olmak tartışılır bir şeydir.Çoğu durumda duruş göstermek gerekir.Biz bu konuda Osman Yayla&[#]8217;nın eksikleri olduğuna inanlardanız.


CHP üyesi olan herkesin milletvekili adayı olmak demokratik hakkıdır ama herkese hak mıdır işte bu tartışılır.

Editör: Pusula Gazetesi