Kermese Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve eşi Sevgi Gonca, Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, sivil toplum dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Kermeste konuşma yapan Belediye Başkanı Secaattin Gonca, &[#]8220;Bugün burada toplanmamızın nedeni Filistin&[#]8217;deki kardeşlerimize yardımda bulunmaktır. Yaşlı, çocuk demeden şuanda Filistin&[#]8217;de yüzlerce insan katlediliyor. Cami, okul demeden katliamlar yapılıyor ve bu katliamlara kimse dur demiyor. Bizler buradan Filistin&[#]8217;deki arkadaşlarımıza ve kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun diyoruz. Filistin&[#]8217;deki insanların ve çocuklarında yaşamaya hakları var. Filistin&[#]8217;deki kardeşlerimize yalnız olmadıklarını söylüyorum. İnşallah onlarda bu acıdan kurtulacaklardır. Filistin&[#]8217;de bir an önce savaşın durdurulmasını ve ateşkes ilan edilmesini istiyorum. İsrail&[#]8217;in kendi topraklarına dönerek Filistin halkını özgür ve bağımsız bırakmalarını istiyorum. Bu kermeste emeği geçen herkese teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Daha sonra konuşma yapan Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar ise, &[#]8220;Tarihte bugüne kadar böyle bir Filistin&[#]8217;de yaşanan savaş gibi bir savaş görülmemiştir. Türkiye&[#]8217;nin her tarafında Filistin&[#]8217;deki arkadaşlarımız için basın açıklamaları yaptık ve bugün de kermes düzenleyerek onların her zaman yanında olduğumuzu anlatmak istedik. Memur-Sen sadece sendikacılık değil nerde zalim varsa onun karşısında olmaktadır. Bu düşünceyle hep birlikte bir araya gelerek Filistin&[#]8217;deki arkadaşlarımıza yardımda bulunmak istedik. Filistin&[#]8217;in meselesi bizim meselemizdir. Her zaman yanlarındayız. Bu savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz. Bu kermesi düzenleyip katkı veren herkese teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar bu kermesin ocak ayının 15&[#]8217;ine kadar süreceğini ve günlük olarak paranın tutanakla bir kumbaraya konulacağını söyledi. Bu paralar 4 tane yardım kuruluşu olan İHH İnsani Yardım Vakfı, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kimse Yok mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Deniz Fenerine eşit oranda taksim edileceğini ve Filistin&[#]8217;e ulaştırılacağını ifade etti. Aşkar, kermeste düzenlenen yiyeceklerin ve el işlerin ev hanımları tarafından yapıldığını ve bunların bir miktar para karşılığında satılarak Filistin&[#]8217;e yardım yapılacağını belirtti
Editör: Pusula Gazetesi