Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, THK Ereğli Şube Başkamı Muhammet Likoğlu´nu ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. Kaymakam İbrahim Çay, Türk Hava Kurumu´nun Türkiye´nin önemli kurumlarından olduğunu belirterek, kaymakamlık olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Çay, &[#]8221;Türk Hava Kurumu´nun halkımıza iyi anlatılması gerekiyor. Bu konuda herkese görev düşüyor. Halkımızdan yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile kurban derilerinin THK´ya vermelerini istiyoruz. İnşallah birlik beraberlik içerisinde ilçemizde güzel hizmetler yapacağız. Makamlar gelip geçicidir. Asıl olan ise yapılan hizmetlerdir. Ben bu anlamda THK Kdz Ereğli Şube yönetimine çalışmalarında başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.
THK Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu da, Kaymakam İbrahim Çay´ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek Türk Hava Kurumu´nun tarihçesi ve bugünü hakkında bilgiler verdi. Türk Hava Kurumu Genel Merkezi olarak gençliğe ve eğitime önem verdiklerini 81 vilayette öğrenci yurtları açmayı hedeflediklerini bu konuda genel merkezin çalışmalar yaptığını belirten Likoğlu, &[#]8221;THK olarak gençliğe ve eğitime önem veriyoruz. 81 vilayette öğrenci yurtları açmayı hedefliyoruz. Bu konuda genel merkezimiz proje ile ilgili olarak çalışmalar yapıyor. THK olarak ayrıca iş garantili Uzay ve Havacılık Üniversitesi kurmak için gerekli çalışmaları yaparak YÖK´e müracaat ettik. Yakında üniversite ile ilgili izin alınarak hayata geçirilecek. Türk Hava Kurumu havacılığı gençliğin işi yapmayı hedeflemektedir. Ayrıca geçen yıl vatandaşlardan toplanan fitre zekatlardan iki adet yeni yangın söndürme uçağı alınarak yangın söndürme filosu güçlenmiştir. Yangın söndürme uçaklarının sadece THK envanterindedir&[#]8221; diye konuştu.
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla deri toplama yetkisinin THK´ya ait olduğunu belirten Likoğlu, &[#]8221;THK olarak yaklaşan Kurban Bayramı´nda yasa gereği deri toplama yetkisi devlet tarafından beş kurum adına sadece THK verilmiş olup kurban derilerinin kuruma bağışlanmasını bekliyoruz. Bizleri ziyaret eden kaymakamımız İbrahim Çay´a Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi
Editör: Pusula Gazetesi