Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesi Derecikören mevkiinde bulunan Filyos Vadi Projesi&[#]8217;ni incelemek üzere Ankara&[#]8217;dan gelen Maliye Bakanlığı&[#]8217;na Bağlı Milli Emlak Müdürü Abdullah Kaya Zonguldak Valisi Erdal Ata ve beraberindeki heyet vadideki sette çalışmalarını yerinde inceledi.
Çaycuma İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü de heyetle birlikte incelemelerde bulundu.
Sette çalışmalarını yapan firma yetkilisi İbrahim Onacı ile de görüşen Kaya, çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra beraberindeki heyetle birlikte sette çalışmalarının yapıldığı sahayı gezdi. Zonguldak Valisi Erdal Ata Ankara&[#]8217;dan Maliye Bakanlığı&[#]8217;na bağlı Milli Emlak Müdürü Abdullah Kayanın sette çalışmalarını yerinde görmek için geldiğini belirtti. Ata, &[#]8220;Filyos Vadisi&[#]8217;ne yaptığımız ziyaretin sebebi Ankara&[#]8217;dan Maliye Bakanlığı&[#]8217;na bağlı Milli Emlak Müdürümüz geldi. Vadideki çalışmaları yerinde görmek için bir taraftan sette çalışmaları yapılırken diğer taraftan kamulaştırma çalışmaları başladı. Genel Müdürümüzün gayretleriyle buranın kamulaştırılması için 85 milyonluk ödenek Maliye Bakanlığı bütçesinden ayrıldı. Çalışmalarda hızlı bir şekilde yürüyor. Milli Emlak Genel Müdürümüz vadiyi daha önce görmediği için neler yapılması gerekiyor yerinde görmek için Filyos vadisine geldi&[#]8221; dedi.
Milli Emlak Müdürü Kaya Filyos Projesi Türkiye için önemli bir proje olduğunu söyledi. Kaya, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta Filyos Projesi Türkiye için gerçekten çok önemli bir projedir. Ankara&[#]8217;nın limanı dediğimiz bir projedir. Ümit ediyoruz bunun artık realite olması kaçınılmazdır. Bunun için ne gerekiyorsa onları da yerinde görüp yapalım burası gerçekleşsin istiyoruz. O nedenle buradayız&[#]8220; diye konuştu.
Daha sonra Ankara&[#]8217;dan gelen heyete ve davetlilere yemek verilirken yemeğin ardından heyet Filyos&[#]8217;tan ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi