Zonguldak&[#]8217;ın Devrek ilçesinde &[#]8220;Camiler Ve Din Görevlileri Haftası&[#]8221; münasebetiyle İlçe Müftülüğü tarafından organize kutlamalar hafta süresince çeşitli etkinliklerle devam ediyor.
Kutlamalar çerçevesinde ilki gerçekleştirilen etkinlik Atatürk Kültür Merkezi (AKM) toplantı salonunda düzenlendi.
Düzenlenen etkinliğe Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Zonguldak Müftüsü Selami Emen, Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün, Çaycuma Müftüsü Hüseyin Demirbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, TSO Başkanı Mehmet Oktay, daire müdürleri siyasi parti temsilcileri, ilçe ve köylerde görev yapan imam hatip ve müezzinler ile çok sayıda davetli katıldı.
Ekim ayının ilk haftası &[#]8220;Camiler ve Din görevlileri Haftası&[#]8221; olması nedeniyle Devrek Müftülüğü tarafından AKM&[#]8217; de düzenlenen etkinlikte konuşan İl Müftüsü Selami Emen, &[#]8220;Camilerimiz ve din görevlilerimiz bizlerin yani Müslümanların doğumundan ölümüne kadar olmasa olmazlarıdır. Her iki olayda da mutlaka yanımızdadırlar. Camiler Kabe&[#]8217;nin yeryüzündeki şubeleridir, camiler bizim manevi kapılarımızdır, camiler barış, kardeşlik ve yaygın eğitimin yuvalarıdır. Şu zamanda insan olarak bir ok manevi değerlerimizin birçoğunu kaybettik. Bu manevi değerlerimizi tekrara kazanmak için camilerimize devam etmeliyiz ki bu değerlerimizi yeniden kazanalım&[#]8221; dedi
Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün ise &[#]8220;Devrek şehir merkezinde ciddi anlamda büyük bir camiye ihtiyaç olduğunu bu konuda Belediye Başkanımız Özcan Ulupınar&[#]8217;dan bu konuda bizlere yardımcı olmalarını rica ediyorum&[#]8221; dedi.
Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, &[#]8220;İlçemizde bu sıkıntının farındayım en kısa sürede bu eksikliği gidermek için elimizden ne geliyorsa yapacağım. Belediye olarak her kurum ve kuruluşa olduğu gibi camilerimizde yardımlarımız kesintisiz devam etmektedir&[#]8221; diye konuştu.
İlçedeki camilere ciddi anlamda maddi destekler ver Devrekli iş adamlarına Müftü Mustafa Nurgün tarafından Teşekkür Belgesi verilirken İl Müftüsü Selami Emen&[#]8217;e ise hafta nedeniyle verdikleri desteklerden dolayı İlçe Kaymakamı Hüseyin Öner tarafından teşekkür plaketi verdi
Editör: Pusula Gazetesi