Bir süre önce Pakistan için başlatılan yardım kampanyası kapsamında, Zonguldak&[#]8217;ta İHH Gönüllüleri tarafından yardım malzemeleri toplandı. İHH Gönüllüsü Salih Merdivan, malzemelerin toplanmasına esnafların yardımcı olduğunu söyledi.
Çorlu&[#]8217;da bulunan İHH Lojistik Merkezi&[#]8217;ne gönderilerek toplanılan malzemelerin envanteri çıkartılarak kendilerine bildirileceğini ifade eden İHH Gönüllüsü Salih Merdiven, vatandaşlara teşekkür etti. Vatandaşların yerel esnafa sahip çıkması temennisinde bulunan Merdivan, toplanılan malzemelerin 15 Ekim 2010 günü hareket edecek gemiye yetiştirileceğini söyledi.
Malzemelerin standart hale getirilerek Pakistan&[#]8217;a gönderileceğini dile getiren Merdivan, açıklamasında şöyle dedi:
&[#]8220;Zonguldak&[#]8217;tan İHH adına Pakistan&[#]8217;daki kardeşlerimize yardım malzemesi toplandı. Bir TIR dolusu yardımı dağıtacağız. Katkı veren kardeşlerimize, özellikle esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Rabbim bu yardımları yerine ulaştırsın. Allah kimseyi mağdur duruma düşürmesin. Özellikle halkımıza şunu vurgulamak istiyorum. Bu yardım malzemelerimizin çoğu esnaflarımızdan çıktı. Halkımız esnafımıza sahip çıkmalıdır. Halkımızın uluslar arası şirketler yerine yerel esnaflarla ticaret yapmasını temenni ederiz. Bizim yapacağımız şey, yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize sahip çıkmaktır. Pakistan&[#]8217;a gidecek olan gemi 15 Ekim 2010 günü hareket edecek. Bu TIR, Çorlu İHH Lojistik Merkezi&[#]8217;ne teslim edilecek. Kaç ton malzeme gönderildiğine dair malzeme envanterini bize gönderecekler. Bu malzemeler tartılarak standart hale getirilip, Pakistan&[#]8217;a öyle gönderilecek.&[#]8221;
Hazırlanılan malzemelerle dolan TIR, Çorlu&[#]8217;ya hareket etmek üzere yola çıktı.
Editör: Pusula Gazetesi