Zonguldak´ta aralarında belediye zabıta müdürü ve komiserinin de yer aldığı 4 kişinin silahla ateş edilerek yaralanması olayına karışan 3 kişi yakalandı.
Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, dün akşam Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Necat Uludüz´ün işlettiği Kozlu beldesindeki kafeye giderek Necat Uludüz, ağabeyi Necmi ve yeğeni Nedim ile kafede eşi çalışan zabıta komiseri Tekin Ateş´i yaralayan kişilerin eşkallerini görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda belirledi.
Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün dün sabah saatlerinde yaptığı uygulama kapsamında, seyyar balık satışlarına izin vermemesi üzerine silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen balıkçı B.L, kardeşi M.L. ile beraberindeki Ö.K, Kozlu beldesi benzinlikler mevkisinde yakalandı.
Uludüz ve yanındakilere tabancayla M.L´nin ateş ettiği, zanlıların yakalandıklarında aşırı derecede alkollü olduğu öğrenildi. Sorgulamada, bazı görgü tanıklarının 4 olarak ifade ettikleri saldırgan sayısı da 3 kişi olarak tespit edildi.
Tedavisi sürenlerden Ateş´in durumunun ağır olduğu, diğerlerinin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
Bu arada, dün olayı duymasının ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne gelerek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi alan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´e, hastane önünde bazı balıkçıların tepki gösterdiği öğrenildi. Polisin, müdahale ederek balıkçıları bölgeden uzaklaştırmasının ardından Eşref´in hastaneden ayrıldığı bildirildi.

-OLAY-

Dün akşam, seyyar olarak satış yapmasına izin verilmeyen B.L, kardeşi M.L. ile beraberindeki Ö.K, Zabıta Müdürü Necat Uludüz´ün işlettiği Kozlu beldesindeki kafeye giderek, Uludüz ile iş yerinde eşi çalışan zabıta komiseri Tekin Ateş, Uludüz´ün ağabeyi Necmi ve yeğeni Nedim Uludüz´ü darp etmiş, ardından da silahla yaralamıştı.
Yaralanan Necat Uludüz ve Ateş, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde, Uludüz´ün ağabeyi Necmi ve yeğeni Nedim ise Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne kaldırılmıştı.
Zanlıların olay yerinden kaçtıkları 67 DV 815 plakalı kamyonet, kafeye yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki ara sokakta terk edilmiş bulunmuştu.

Editör: Pusula Gazetesi