Türkiye Kızılay Derneği Genel Sekreteri Muzaffer Komit, derneğinin Zonguldak Şubesinde istişare toplantısı yaptı. Genel merkezin Zonguldak´a yakın ilgisinin geçmişe dayandığını aktaran Komit, Kurban Bayramı´nda kavurma dağıtmak için hazırlıkların başladığını aktardı. Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesi´nde meydana gelen patlamada verdikleri hizmetten dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın tebrikinin hatırlatılmasını değerlendiren Komit, "Bu bizim asli bir vazifemizdir. Başbakan tebrik etti.
Zonguldak maden şehridir. Daha sonraları da böyle kazalar olmayacak değildir. Allah geçinden versin, biz de gene aynı anda şube ile beraber gerekli müdahaleyi yapabiliriz. Bu bizim asli görevimizdir" diye konuştu.
Pakistan´a yapılan yardımların sürdüğünü aktaran Komit, "Pakistan´da arkadaşlarımız yardımlara devam ediyor. Yurt çapında ulusal bir kampanya devam ediyor. Ayni ve nakdi yardım devam ediyor. Tren katarları ve TIR´lar ile bölgeye naklediyoruz. Orada Mevlana evlerinin yapımı devam ediyor. Pakistanlı kardeşlerimize acılarını unutturmaya çalışacağız. Orası büyük riskli bir bölgedir. 2005´de deprem simdi de sel afetini yaşıyorlar. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Arkadaşlarımız oradadır" dedi.
Zonguldak Kızılay Kan Merkezi´nin 14 bin kan toplama hedefinin 18 bine çıkacağını anlatan Kızılay Derneği Genel Sekreteri Muzaffer Komit, ´1 Milyon Gönüllü Aranıyor´ kampanyasının bu yıl ´1 Milyon 800 bin´ olarcağını anlattı. Komit, "Biliyorsunuz ki Türk Kızılayı Türkiye´nin tamamına kan sağlamak için yola çıkmıştır. Kan merkezimizin de 14 bin hedefi vardı. Müdürümüz ile görüştüm. Önümüzdeki sene 18 bine çıkacak. Kanla ilgili en ufak bir maddi gelir beklemiyoruz. Bu gün gelirken bölge kan merkezinin
arabası ile burayla geldim. İki ünite kanı görevli arkadaş burada teslim etti. Bunun da tabii ki masrafları oluyor. Ama bazıları da yanlış anlıyor" ifadelerini kullandı.
Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ise birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaları sürdürdüklerini belirterek şöyle dedi:
"Bu ziyaretin amacı, şubelerle bir istişare toplantısıdır. Kurbanla ilgili çalışmalarımıza start vereceğiz. Türk Kızılayı ve şubeleri ile beraber ağabey kardeş olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zonguldak´ta birlik beraberlik içerisinde el ele verip çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Zonguldak´ta en önem verdiğimiz konu kandır. Bu nedenle çok sayıda kan kampanyası düzenledik. Kan yapılamayan tek ilaçtır. Birlik beraberlik içinde Kızılaycılık gönül işidir. Genel merkezin verdiği destekle çalışmalarımıza
devam edeceğiz."
İstişare toplantısı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Editör: Pusula Gazetesi