İsviçre&[#]8217;de ameliyat edilen Ecem Yuca yurda getirildi. İstanbul Yeditepe Üniversite Hastanesi&[#]8217;nde bekleme süresinde olan Ecem&[#]8217;in annesi Gülten Yuca ile kardeşi Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ne teşekkür ziyaretinde bulundu. Anne Gülten Yuca, Yeditepe Üniversite Hastanesi doktorlarının Ecem&[#]8217;i İsviçre&[#]8217;de ki ameliyatın ardından getirdiklerini belirterek, &[#]8220;Doktorlarımız maddi manevi çok yardımcı oluyorlar. Ecem için kampanya başlatan sizlere ve destek olanlara çok teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Zonguldak´ta oturan Yuca ailesinin üç kızından en küçüğü olan Bolu Üniversitesi Bilgisayar Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ecem Yuca, bir yıl önce devamlı baş ağrısı şikayetiyle ailesi tarafından Zonguldak Devlet Hastanesi Acil Servisi´ne kaldırıldı. Doktorların çabasına rağmen olumlu cevap alamayan Yuca ailesi, hasta kızlarını İstanbul´daki Yeditepe Üniversitesi´ne yatırdı. Ses sanatçısı Ebru Gündeş&[#]8217;in yakalandığı ve kurtulduğu "Anevrizma" rahatsızlığına yakalandığı anlaşılan Ecem&[#]8217;i sanatçının doktoru Prof. Dr. Cengiz Kuday muayene etti. Kuday&[#]8217;ın yönlendirmesiyle tedavinin ancak İsviçre´deki Zürih Üniversitesi&[#]8217;nde yapılabileceği belirtildi. Kızlarının tedavisi ve hastane masraflarını ödemek için tüm varlığını satıp harcayan Yuca ailesi yetkililerden yardım istiyor. Kızlarının yaşaması için mücadele eden Yuca ailesi, kızlarının adına açılan hesap numarasına yardımları bekliyor.


ECEM&[#]8217;İN AİLESİNDEN GAZETECİLERE TEŞEKKÜR
Bir an önce iyileşmeyi bekleyen Ecem Yuca&[#]8217;nın ailesi, başlatılan destek kampanyası ile ilgili teşekkür etmek amacıyla Karaelmas Gazeteciler Derneğini ziyaret etti.
Ziyarette Ecem Yuca için başlatılan kampanyaya teşekkürlerini dile getiren anne Gülten Yuca, kızının son durumu hakkında bilgiler verdi. Kızı Ecem Yuca&[#]8217;nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ve yapılan ameliyat sonrası İsviçre hastanesinden taburcu olmak zorunda kaldıklarını belirten anne Gülten Yuca, kızı Ecem&[#]8217;in İstanbul Yeditepe Üniversitesi&[#]8217;nde tedavi altında tutulduğunu söyledi. İsviçre hastanesine 110 bin Frank borcu olan Yuca ailesi borcunu ödeyemediğini ve elinde avucunda ne varsa kızı için harcadığını söyledi. Anne Gülten Yuca, zor durumda kaldıklarını belirterek, Karaelmas Gazeteciler Derneği ve gazetecilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.


BELEDİYE BAŞKANI GONCA&[#]8217;DAN DESTEK SÖZÜ
Ecem Yuca&[#]8217;nın Annesi&[#]8217;nin Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ni ziyareti sırasında, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca da derneğe yaptığı ziyarette, Ecem Yuca&[#]8217;nın ailesine destek sözü verdi. Belediye Meclisi toplantısında alınan karar doğrultusunda meclise katılım paylarını toplayarak Ecem&[#]8217;in hesabına yatıracaklarını söyledi. Belediye Başkanı Secaattin Gonca, &[#]8220;Bu tür hastalıklar her insanın başına gelebilir. Gün yardımlaşma, birlik ve dayanışma günüdür. Tüm insanlarımız böyle günlerde birbirlerine kenetlenmelidir. Biz elimizden geldiği kadar Ecem&[#]8217;e destek olmaya çalışacağız ve herkesin de bu kampanyaya destek olmasını bekliyoruz&[#]8221; dedi.
Başkan Gonca, aileden maddi imkanlarını düzeltinceye kadar su parası alınmayacağını ve birikmiş su borçlarının da silineceğini belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi