Geçtiğimiz günlerde kaçak maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından üç işçinin yanması ve zamanında müdahale edilemediği için bir işçinin yaşamını yitirmesinin ardından Zonguldak&[#]8217;ta neden bir yanık tedavi merkezi olmadığı gündeme geldi.


Yetkilileri, siyasileri ve ilgili meslek odalarını göreve davet eden Pusula&[#]8217;nın çağrısına Zonguldak Tabip Odası ile Türk- Sağlık Sen&[#]8217;den destek geldi.


Zonguldak Tabip Odası Yönetim Kurulu Adına Zonguldak Tabip Odası Genel Sekreteri Op. Dr. Okan Biçgi yaptığı açıklamada Zonguldak&[#]8217;ta yanık tedavi merkezinin bulunmamasını büyük bir eksiklik olarak değerlendirerek odanın görüşünü açıkladı.


Açıklamada; &[#]8220;İlimiz sağlık konusunda Zonguldak Tabip Odası olarak, her platformda görüş ve düşüncelerimizi bildirmek asli görevlerimizden biridir. Sağlık alanında yapılmış ve yapılacak olan tüm olumlu girişimler bu şehrin yaşayanları olarak bizlerin hakkıdır. İşçisi, memuru, esnafı, çalışanı, çalışmayanı, tüm vatandaşlarımızın her konuda en iyiyi hak ettiği ve devletimizin de bunu sağlaması gerektiği bir gerçektir.İlimiz dâhilinde 1. basamak, 2. basamak ve 3. basamak sağlık hizmeti verilmektedir. Daha önce Sağlık Ocakları, kurum hekimlikleri ve dispanserler olarak hizmet vermekte olan 1. basamak sağlık çalışanları şu günlerde Aile Hekimliği uygulaması içinde yer almış ve hizmetlerini bu şekilde vermeye devam etmektedirler. 2. basamak sağlık hizmeti ise Atatürk Devlet Hastanesi başta olmak üzere ilimiz merkez ve ilçelerindeki devlet hastaneleri ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi yolu ile verilmektedir. 3. basamakta ise Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi bulunmaktadır. Gazeteniz de üzerinde durduğunuz yanık tedavi merkezi konusu Zonguldak ilindeki önemli eksikliklerden biridir. Bir yanık tedavi merkezinin açılması gerekliliğini tartışmak yersizdir. Madencilik ve sanayi sektörleri açısından ülkemizin önemli bir bölgesi olan yaşadığımız bu coğrafyada, maalesef zaman zaman çeşitli kazalar ve yaralanmalar hatta kayıplar yaşanmaktadır. Yanık tedavi merkezleri Genel Cerrahi, Çocuk Cerrahisi, Plastik Cerrahi branşları başta olmak üzere tüm uzmanlık dallarının birlikte çalışacağı, yoğun-bakım standartlarında, ameliyathanesi, özel yanık tedavi banyoları, pansuman alanları, yataklı servisi ayrı ayrı oluşturulmuş ünitelerdir. Yanık vakalarının sadece ilk müdahaleleri değil, aynı zamanda tedavi süreçlerinin de bu merkez tarafından yapılması gerekmektedir. Zonguldak ilinde Üniversite Hastanemiz veya Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde bir yanık tedavi merkezi yapılmasının çok gerekli olduğunu ve bu konuda yapılacak girişimlere Zonguldak Tabip Odası olarak her zaman destek vereceğimizi bildiririz.Zonguldak Tabip Odası olarak Sayın Zonguldak Valisi Erdal Ata&[#]8217;ya yaptığımız ziyarette de dile getirdiğimiz gibi Zonguldak İline sadece bir hastane yapılmasını değil, yapılacak tüm yatırımları desteklemekteyiz.Zonguldak halkının her türlü yeni yatırıma ihtiyacı ve hakkı vardır&[#]8221;.



Editör: Pusula Gazetesi