Kdz. Ereğli Gökçeler İlköğretim Okulu´nun da açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.


Törene, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, TBMM eski Başkanı ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ak Parti il ve ilçe yöneticileri, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okul önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Öğrenci Mert Egeli´nin diğer öğrencilere, "Öğrenci Andını" söyletmesinin ardından Okul Müdürü Alim Acar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 2008 yılında temeli atılan ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılına yetiştirilen yeni okul binasının modern eğitim yuvasına dönüştürüldüğünü, okulda görev yapma heyecanı yaşadıklarını belirten Okul Müdürü Alim Acar, emeği geçen herkese teşekkür etti.


Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak da, 2010-2011 eğitim öğretim yılının hayırlı ve başarılı geçmesini temenni ederek emeği geçenlere teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ise, Gökçeler İlköğretim Okulu´nun yapımında emeği bulunanlara şükranlarını sunarak, "Yaşanan heyecana katılıyorum. Öğrencilerimizin daha çok çalışması bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları velilerin de her anlamda evlatlarına verdikleri destekle 21. yüzyıl Türkiye´sini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekir. Amacımız geleceğimiz olan gençlerimizi çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Zonguldak eğitim camiasına yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum" dedi.


TOPTAN, BDP´LİLERE TEPKİ GÖSTERDİ


TBMM eski Başkanı ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan da, BDP´lilerin okulları boykot etmesine tepki gösterdi. Toptan, zaman geçtikçe özellikle orta öğrenimde okullaşma oranı arttıkça bir takım alt yapı eksikliklerinin meydana çıktığını da anlattı.


Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eksiklikleri ve yapılması gerekenleri biliyoruz. Eğitime gönül vermiş hayırseverlerin katkısı ile önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Zonguldak´ta ilköğretim ve orta öğretimde alt yapı eksikliği kalmayacaktır. Bu konuda Vali Erdal Ata´nın Zonguldak Valisi olmasını şart olarak görüyorum. Daha önce görev yapmış olduğu Rize ve Kocaeli´de eğitim alt yapısına vermiş oldukları önem o kentleri çok önemli yerlere getirdiyse aynı şeyi Zonguldak´ta da yaşayacağımıza inanıyorum&[#]8221;


Vali Erdal Ata da, Türkiye´de 16 milyon civarında, Zonguldak´ta ise 107 bin öğrencinin ders başı yaparak tatilde ayrı kaldıkları okullarına, öğretmen ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu, yeni başlayanlarda ilk kez okulla tanışmanın tatlı heyecanını yaşadığını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi