Alaplı İlçe Belediye Meclisi, İsrail´in Gazze´ye saldırılarını kınayan bir bildiri kabul etti.
Bildiride, İsrail´in sözde savunma hakkını kullanarak Filistin´in Gazze Şeridi´ne saldırılarının katliama dönüşmesinin büyük üzüntüyle takip edildiği belirtildi.
Belediye Meclisi üyelerinin tamamının imzaladığı bildiride şunlar kaydedildi:
´´Filistin´de tam anlamıyla insanlık dramı yaşanmaktadır. Tamamen orantısız güç kullanımına dayalı, çocukların ve sivillerin de hedef alındığı saldırıyı, savunma hakkı görmek ya da iki ülkenin birbiriyle savaşı olarak değerlendirmek ve kabul etmek mümkün değildir. Filistin´de vahşet yaşanmakta iken yeri geldiğinde ülkemize insan hakları dersi vermeye çalışan dünyanın önde gelen devletlerinin, suskun kalması, bazı ülkelerin de saldırıları onaylar gerekçeler üretmesinin demokrasi ve insan hakları anlayışlarında ne kadar samimi olduklarının da göstergesidir.
Alaplı Belediye Meclisi üyeleri olarak İsrail´in savunmasız Filistin halkını da hedef alan insanlık dışı saldırısını şiddetle kınıyor, bu saldırıya bir an önce son verilmesini, masum halkın yaralarının sarılmasını ve dünya ülkelerinin de bu vahşete karşı insani ve vicdani sorumluluğunu bir an önce hatırlamasını bekliyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi