Zonguldak´ta vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren oylarını kullanmaya başladı. Ancak iddialara göre Zonguldak Karaelmas Üniversitesi´ne gelen başörtülü bayanlar içeriye alınmadı. Şikayet üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu duruma müdahale etmek zorunda kaldı.
Seçim Kuruluna yapılan itiraz sonucu başörtülü vatandaşlar üniversitede oy kullanabildi. Ayrıca, görevlilerin gece mesaisinden bu yana görev yaptıkları öne sürülürken, vatandaşlar duruma büyük tepki gösterdi.
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise türbanlı vatandaşların içeriye alınmadığı ile ilgili olarak kendilerine şikayetlerin geldiğini söyledi. Seçim Kurulu´na yazılı ve sözlü başvuruda bulunarak sorunun çözüldüğünü belirten Uçar, şöyle dedi:
"Sadece üniversitede oy kullanan seçmenlerimizin girişte ki güvenlikçi arkadaşlarımızın türbanlı seçmenlerimizi içeriye almadıklarını öğrendik. Bununla ilgili bize de şikayetler geldi. Zannediyorum yanlış bir anlaşılma oldu. Bizde seçim kurulunda ki yetkili arkadaşlarımıza talimat vererek konunun düzeltilmesi konusunda şikayette bulunduk. Bununla ilgili arkadaşlarımız şikayetlerini yaptılar. Kapıda ki güvenlikçi arkadaşlarımız yanlış anlaşılmadan dolayı uygulama yapmışlar, bunların doğru olmadığını
yapılan çalışmalardan sonra ortadan kaldırıldı. Türbanlı seçmenlerimiz gidip oylarını kullandılar. Bu sıkıntıyı bertaraf ettik. Buna benzer ufak, tefek sıkıntılar oldu ama bunun dışında bir takım mahallelerimiz de yetkili arkadaşlarımızın duyarlılığı, hassasiyeti ölçüsünde bunları telafi etmiş olduk. Zonguldak ilimizde sükunet içerisinde vatandaşlarımız oylarını kullandılar".
Öte yandan, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi´nde öğrenim gören başörtülü öğrenciler, içeriye başları açtırılarak alınıyordu.
Editör: Pusula Gazetesi