Karadeniz´in cenazesi ilk olarak uzun yıllar Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptığı ve emekli olduğu Ereğli Belediyesi önünde gerçekleştirildi.


Törenle konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz´in gerek iş gerekse mesleki yaşantısında örnek bir insan olduğunu belirterek Ereğli&[#]8217;ye önemli katkıları olduğunu söyledi.


Daha sonra Yenimahalle´deki evinin önünde "helallik" alınan Karadeniz´in cenazesi Bozhane Camisi´ne getirildi.


Cenaze namazına, CHP MYK Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, önceki Başkan Murat Sesli, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeki Us, CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Yaşar Balcı, Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Semih Özkök, Eğitim-İş Şube Başkanı Cengin Başaran, GMİS´in eski Başkan yardımcılarından Rahmi Yaman, DİSK´e bağlı Maden-İş Sendikasının eski 9. Bölge Başkanı Cevdet Yılmaz, Erdemir Genel Müdür Yardımcılarından Samim Şaylan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin Zonguldak Temsilcisi Osman Sav, Kdz. Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz, birçok sivil toplum örgütü ile siyasi partinin başkan veya temsilcileri, meslektaşları, ailesi, yakınları, sevenleri ve dostları katıldı.


Cenazeye katılanlar ailesine taziyelerde bulunarak sabır dilediler. Çocuklarının ve torunlarının gözyaşları arasında dostlarının omzunda cenaze aracına taşınan Karadeniz daha sonra toprağa verildi.


Karadeniz&[#]8217;i son yolculuğuna uğurlayan gazeteciler arasında uzun yıllar dostluk yaptığı Sina Çıladır ve Ali Bahadır da vardı. Çok sayıda gazeteci Karadeniz&[#]8217;in sol yolculuğunda yine iş başındaydı.


Referandum sürecinde sık sık polemik yaşayan siyasileri de buluşturan cenaze namazında Ak Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan ile CHP Milletvekili Ali Koçal ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık farklı noktalarda saf tutarken birbirlerinde uzak durmaları dikkat çekti.


Tedavi gördüğü Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesinde karaciğer nakli sonrası yaşamını yitiren Birol Karadeniz, Ereğli´de aylık yayımlanan İlke Gazetesi´nin imtiyaz sahipliğini yapıyor ve Önder Gazetesi&[#]8217;nde yazılar yazıyordu. Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&[#]8216;nde düzenlediği Karaelmas Gazetecilik Ödülleri töreninde gazetecilik mesleğini uzun yıllar yapması nedeniyle gazetecilik onur ödülü verilen Karadeniz muhalif kalemiyle de dikkat çekiyordu.


Pusula Gazetesi olarak Karadeniz&[#]8217;e Allah&[#]8217;tan rahmet ailesi ve dostlarına sabır diliyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi