Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ile Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin önceki günkü Belediye Meclis toplantısında imar tadilatı için komisyona gönderilen Mithatpaşa Tünel Projesi&[#]8217;nin Kapuz&[#]8217;daki çıkış noktasında incelemelerde bulundu. Başkan Eşref mahkeme kararıyla ıslah çalışmasının iptal edilip imar çalışmasının öne alındığını böylece yapım ihalesinin önünde bir engel kalmadığını söyledi.


Önceki gün gerçekleştirilen Zonguldak Belediye Meclisi&[#]8217;nin Eylül ayı ilk toplantısının önemli bir konusu vardı. Üç yıldır Zonguldak&[#]8217;ın gündeminde olan Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nde gelinen son aşamanın tartışıldığı toplantının ardından Başkan Eşref ve Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Belediye Meclis Üyesi Bahaddin Arı dün Kapuz&[#]8217;da incelemelerde bulunarak yaklaşık 2 kilometrelik tünelin çıkış noktasında incelemelerde bulundu.


Başkan Eşref burada yaptığı değerlendirmede; &[#]8220;Bu projenin değişmiş hali bize Karayolları tarafından ulaştırıldı. Bu proje bizim elimize birkaç ay evvel geçmesine rağmen Meclis gündemine getiremedik. Sebebi ise; bu bölge ıslah bölgesi. Islah bölgesi de Karayolları&[#]8217;nın olsa dahi bu planı ellemek, değiştirmek mümkün değil. Çünkü çalışma başlamış, haritalar incelenmiş, kadastroluk işler başlamış. Ancak şunu biliyorduk, devam eden mahkeme vardı. Islah bölgesi mahkemedeydi. Bilirkişi olumsuz rapor vermişti. Bundan 10 gün evvel mahkemenin bozma kararı elimize geçti. Bu bölge ıslah bölgeliğinden kalktı. Daha doğrusu mahkeme kararıyla iptal edildi. Bu iptal bize ıslah bölgesinin yeniden gözden geçirilmesini gerektirdi. Mithatpaşa Tüneli de bu ıslah bölgeden çıktığı için, tüneli gündemimize ancak alabildik. Yani ıslah durumunu bozmak gibi bir durum ortadan kalktı. Revizyonda kalması gereken yer revizyonda kalsın, ıslahta olması gereken de ıslahta olsun. Bir an önce Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin hayata geçmesi için imarının yapılması lazım. Karayolları&[#]8217;nın Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;ni komisyona gönderelim. Artık hiç kimse &[#]8216;Mithatpaşa Tüneli gitti, orada kaldı&[#]8217; diyemesin.&[#]8221;


Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Eşref kendilerinin yapacağı düzenlemenin ardından önümüzdeki iki ay içinde tünel için inşaat ihalesinin yapılabileceğini belirtti. Güzergahta yapılacak kamulaştırmaların kesinleşmiş proje ile ortaya çıkacağını belirten Eşref; &[#]8220;İmar tadilatının arından biz görevimizi tamamlamış oluyoruz. Artık sıra bundan sonra Karayolları&[#]8217;nda. Mithatpaşa Tüneli tamamlandığında İkinci Makas Kavşağı&[#]8217;ndan giren araç 15- 20 dakika dolanmak yerine 2-3 dakikada buraya ulaşmış olacak. İnşaatının yaklaşık 2 yıl süreceği tahmin ediliyor. Bu önemli projede bu aşamaya gelmesini görmek sevindirici&[#]8221; dedi.


Zonguldak kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin de değerlendirmesinde Zonguldak&[#]8217;ın ciddi trafik sorunun çözümü için Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin öneminin kent olarak kabul edildiğini belirterek; &[#]8220;Bu aşamaya gelmesinde Zonguldak Platformu üyelerine, iktidar partisi Milletvekilleri ve yöneticilerine, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Karayolları yetkililerine, bu talebe imzalarıyla destek olan Zonguldaklılara, göreve geldikten sonra projenin hayata geçmesi için belediye olarak yapması gerekenleri yerine getirme çabasında olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bir an önce inşaat ihalesinin yapıldığı günü, sonrasında da açıldığı günü sabırsızlıkla bekliyoruz&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi