Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis üyeleri ile Elmacı köyünde vatandaşlarla sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Köy muhtarı İsmail Adıgüzel Başkan Posbıyık´a Elmacı´ya gösterdiği ilgi yakınlık için teşekkür ederken, Tepeören köyü muhtarı ve Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği 2. Başkanı Tacettin Arslan ise, 12 Eylül´de referandumda &[#]8220;Hayır&[#]8221; diyeceğini belirterek, &[#]8220;Geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanımız Halil Posbıyık´ın da katılım ile Kireçlik´e yapılması planlanan termik santrale ´Hayır´ eylemi gerçekleştirdik. Biz davetiyelerimizi bütün siyasi parti temsilcilerine, milletvekillerine ulaştırdık. Ama eyle bir tek Belediye Başkanımız ve CHP katıldı. Ne milletvekili vardı ne AK Parti temsilcisi. Şimdi soruyorum, bu termik santralı Hema mı yapmak istiyor yoksa AK Parti mi? Benim görüşüm bu şekilde. Ben Referandum da belediye başkanımızın mücadelesine destek veriyorum ve ´Hayır´ oyu vereceğim&[#]8221; dedi.
Başkan Posbıyık vatandaşları özellikle 12 Eylül´de yapılacak Referandumda &[#]8220;Hayır&[#]8221; oyu vermeleri gerektiğini belirterek, &[#]8220;Ereğli´de Ören, Hamzafakıhlı ve Bölücek 29 Ağustos´ta yapılan halk oylamasında evet diyerek kente katıldılar. Üç köyde yapılan oylamada büyük farklılıklarla ´Evet´ çıktı. Belediyemizin mahallesi oldular ve nüfussuzumuz 105 bin oldu. Zonguldak nüfus 106 bin. 1 ay içinde Pınarcık Kıyıcak ve Delihakkı´da da oylama yapılacak. Oylama neticesinde ´Evet´ çıkarsa 110 bin nüfusuna yükseleceğiz. Zonguldak merkez nüfusunu geçmiş olacağız. Gelecek seçimlerde Gülüç´de seçim olmayacak ve Gülüç´de Ereğli Belediyesi´ne dahil olacak&[#]8221; dedi.
&[#]8220;BÜTÜN SORUNLAR BİTTİ REFERANDUM KALDI&[#]8221;
Bölgeye hizmet edilmediğini öne süren Başkan Posbıyık, &[#]8220;Biz bu bölgenin gelişmesini büyümesini istiyoruz. Maalesef bu bölge gelişmiyor maalesef. Hizmet dersen hiç yok. Bizim Ormanlı´ya asli görevimiz olmamasına rağmen 15 yıl içerisinde yaptıklarımız ortada. Maalesef işsizlik artıyor. Hizmet zaten yok. Bir yerde bir yanlışlık var. Bu memleketteki sorunları kendine dert edinen yok. 16 yıldır köyleri geziyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerektiğini söylüyorum. Her seçim zamanı geliyorlar, her köyün başına iki kamyon parke, iki kamyon kum, oyları alıyorlar, ondan sonra beş sene yoklar. Ara ki bulasınız.
Şimdi gündemde referandum var. Ülke bütün sorunlar bitti. Zonguldak´ta bütün sorunlar bitti. Ereğli, Alaplı, Devrek, Çaycuma, Kilimli, Kozlu, güllük gülistanlık. Herkes referandum peşinde. Ben soruyorum 8 yıldır neredeydiniz? Tersanelerden 5 bin işçi atılınca neden çıkıp halka hesap vermiyorsunuz? Neden bu kardeşlerimize sahip çıkmıyorsunuz? Neden teşvik verip tersaneleri ayağa kaldırmıyorsunuz? Bölgenin sorunları milletvekillerinin umurunda değil. Nasıl olsa ´Seçime 2 ay kala köy meydanına yıkarız malzemeleri oy isteriz. Vatandaş da bize zaten oy veriyor´ diyorlar. Bu söylediklerimde yalan var mı böyle olmuyor mu bu işler?&[#]8221; diye konuştu.
&[#]8220;KİMSE ZONGULDAK´I DERT ETMİYOR&[#]8221;
TBMM eski Başkanı Köksal Toptan´a da yüklenen Posbıyık, &[#]8220;Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı da çıkarttı bu memleket. Sayın Köksal Toptan ne yaptı bu memlekette, söyleyin bana. Zonguldak´ta Ereğli´de, Osmanlı´da, Çaycuma´da, Devrek´te eseri mi var? 30 seneden beri durmadan oy veriyorsunuz. Bülent Arınç gitti Manisa´yı adam etti. 36 tane alt geçit, üst geçit. Fabrikalarını yaptırdı memleketine. O da meclis başkanıydı, Köksal Toptan da. Biraz bunları düşünelim iyi değerlendirelim. Takım tutar gibi parti tutmaya geleceğimiz gençlerimiz ve torunlarımız için hakkınız yok. Milletvekili Fazlı Erdoğan yine köylerde, sanmayın ki hizmet peşinde. Kendisi oy peşinde. Seçimden seçime köylere geliyorlar. Ereğli demiyorum, Zonguldak´ın sahibi yok. Kimsenin köylere hizmet yapılmış, derdi değil. AK Parti İl Başkanına yalvarıyorum, inşallah AK Parti onu ikinci sıraya koyar diye. Üç dönemdir Belediye Başkanlığında bana tuş oldu. Baktı ´Bu adamı ben geçemeyeceğim´ dedi. Milletvekilliğine kaçtı. Ben orada olmadığım için milletvekilliğinden kurtardı Halil Posbıyık´tan yakasını. Açıkça söylüyorum burada. Bu dönem milletvekiliyim, Allah sadece bana ömür versin. Fazlı Erdoğan´ın da karşımda olmasını istiyorum. Onu milletvekilliğinde de tuş etmezsem namerdim diyorum. Onları bu memlekete sokmayacağım. Buradan 93 köyün muhtarına sesleniyorum. Biraz dik duralım eğilip bükülmeyelim. Muhtarımızın bize desteği büyük&[#]8221; dedi.
Toplantının sonunda belediye meclis üyeleri vatandaşlara referandumda &[#]8220;Hayır&[#]8221; broşürü dağıttı.
Editör: Pusula Gazetesi