Birkan Yıldız, ağabeyi S.Y. ve arkadaşları M.A. ve Y.Ç. ile birlikte piknik yapmak için Değirmenağzı mevkiinde bulunan Alabalık tesisleri sınırları yakınında bulunan ormanlık alana gittiler. Alabalık tesisinde çalışan D.K., Ö.K. ve İ.K. da grubun yanına giderek şahısların bölgeden uzaklaşmasını istedi.
YAŞAM SAVAŞI
Tesisin sahibi A.G.´nin de araya girmesiyle başlayan kavgada 2 kişi yaralanmıştı. Av tüfeği ile 12 saçma yarası alan Birkan Yıldız, 3 günlük yaşam savaşını kazanarak yeniden hayata döndü. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde yatan Birkan Yıldız, silahlı kavga öncesinde yaşananları şöyle anlattı:
"Arkadaşımla beraber piknik yapak için Değirmenağzı mevkiinde bulunan bir ormanlık alana gittik. Burada piknik yaparken kafa da dinlemek istiyorduk. O sırada bizim bulunduğumuz alandan bir kilometre sonra sınırları başlayan Alabalık Tesisleri´nde çalıştığını öğrendiğimiz Duran K., Ö.K. ve İ.K. isimli şahıslar yanımıza gelerek, bizi çıkarmak istedi. Kendi sınırları olmadığı halde burayı sahiplenmişler, bizi çıkarmak istediler."
KAVGA ETMEK İSTEMEDİK
Daha sonra yaşananları anlatan Birkan Yıldız´ın ağabeyi B.Y. ise, şunları söyledi: "Biz tesisin sahibi A.G.´yi de tanıdığımızı söyleyerek, tartışma büyümesin istedik. A.G. ile telefonla görüştüm. Bizi tanıdığını söyleyen A.G. bize ´tamam ses yapmayın, oturun´ dedi. 15 dakika sonra A.G. ve üç adamı yeniden geldi. Telefonla konuştuğumuz A.G. gitmiş, başka bir A.G. gelmişti. A.G.´yi tanımakta zorlandık. Yaklaşık 45 dakika dil döktük. Uzun süre yalvardık. Kavga etmek istemedik. ´Karışmayın, karışmayın siz´
diye bağırıyordu. En son küfretti. Biz de ona küfredince ortalık karıştı."
AÇILAN ATEŞE A.G.´Yİ SİPER ETTİLER
Yaralanarak hastanede tedavi altında tutulan D.K.´nın kayalıklardan düştüğünü ileri süren Birkan Yıldız, 45 dakika tartışma ve boğuşmaların sürdüğünü anlattı.
Vur emrini A.G.´nin verdiğini ileri süren Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "Başlayan tartışma üzerine A.G., arkadaşım Y.Ç.´yi göstererek, ´alın bunu işkence odasına götürün´ dedi. D.K. üzerimize saldırdı. O esnada kayalıklardan düşerek suratını kayalara çarptı. 45 dakika tartışma ve boğuşmalarımız sürdü. Artık gidecektik, A.G. yeniden emir vermeye başladı. A.G., ´tüfeği alın, bunları vurun´ diyerek vur emrini verdi."
Y.C. ise, arkadaşı Birkan Yıldız´ın yaralanmasını şöyle anlattı: "Artık gidiyorduk. O sırada A.G. yeniden bağırmaya başlayınca ve bizim vurulmamızı isteyince, adamlarından biri ruhsatsız ve otomatik olduğunu öğrendiğimiz av tüfeği ile pusu kurduğu yerden ateş etmeye başladı. Biz ardı ardına dizilmiştik. En arkada ise Birkan arkadaşımız vardı. Av tüfeği ile pusu kurulduğunu görünce yanımızda bağırmaya devam eden A.G.´yi tuttum. Onu kendimize siper aldım. En arkada bulunan Birkan arkadaşımız saçmaların
hedefi oldu. Biz A.G. siperi ile geri geri giderek ormana doğru kaçtık."
CEP TELEFONU SAÇMALARDAN İSABET ALDI
Kendisinin polisi ararken yaralandığını anlatan Birkan Yıldız, silah seslerini polis haber merkezinin de duyduğunu ifade etti. Cep telefonunun saçmalardan nasibini aldığını ve gözüne gelen saçmadan cep telefonu sayesinde kurtulduğunu ifade eden Yıldız, "Ben en arkada kaldım. 4 el ateş edildiğini gördüm. Bu sırada omuzum ve ayağımdan yaralandığımı hissettim. Cep telefonumla polisi aradım. Bu esnada ateş devam ediyordu. Silah seslerini polisler de duydu. En son saçmalardan biri cep telefonuma ve elime
geldi. Cep telefonum yere düştü. Yüzüm gözüm kanlar içerisinde kaldı. Eğer cep telefonum olmasaydı, saçmalardan biri gözüme gelirdi."
Kavgada bulunanlardan M.Y. de, "A.G., Ramazan ayı nedeniyle bizim orada piknik yapmamızı istemiyor, bize kızıyordu. Kendisi alabalık tesisini Ramazan ayında neden açık tutuyor. Tamamen devlet arazisini orman arazisini sahiplenmek, gasp etmek istiyorlar" diye konuştu.
A.G. ise konunun kapanmasını istediğini belirterek, konuşmak istemediğini söyledi. Olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda bir adet av tüfeği, 3 adet fişek ve 2 kovan ele geçirildi.
Birkan Yıldız, isimli şahsın doktor raporuna göre vücudunun çeşitli yerlerinde 12 adet saçma yarasının bulunduğu, D.K. isimli şahsın adına düzenlenen doktor raporuna göre şahsın çenesinde çok parçalı kırık olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Editör: Pusula Gazetesi