AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Adalet Sarayı inşaatına başlandığını belirterek, çalışmaları yerinde inceledi. Milletvekili Tunç, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, Amasra İlçe Başkanı Hasan Balcı ile birlikte şantiyeyi ziyaret ederek, müteahhit firma yetkilileri ile görüştü. Firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgiler alan Tunç, inşaat çalışmalarının bitmesinin ardından Amasra&8217;nın modern bir Adliye Sarayı&8217;na kavuşacağını belirtti.


Müteahhit firmaya teslim edildi


Amasra Adalet Sarayının ihalesinin 12 Nisan&8217;da Adalet Bakanlığı Teknik İşler Dairesi Başkanlığı&8217;nca Ankara&8217;da gerçekleştirildiğini belirten Milletvekili Tunç, ihalenin kesinleşerek, müteahhit firmaya yer tesliminin yapıldığını ve müteahhit firmanın inşaat şantiyesini kurarak çalışmalara başladığını ifade etti. Çalışmaların yoğun bir şekilde süreceğini kaydeden Tunç, binanın Amasra&8217;ya özgü olarak inşa edileceğini söyledi.


Taş kaplamalı inşa edilecek


Milletvekili Tunç; &8220;Hiç uygun olmayan bir yerde hizmet vermeye çalışan Amasra Adliyesinin yeni binası Amasra ilçemize yakışacak mimaride taş kaplamalı olarak, 3 bin metrekare kapalı alan olarak inşa edilecek. Müteahhide yer tesliminden itibaren 400 gün içerisinde inşaat tamamlanacak. Adalet Sarayının ihalesinin yapılarak, inşaatın başlamasını sağlayan Adalet Bakanımız Sadullah Ergin&8217;e tüm Amasralılar adına teşekkür ediyorum&8221; şeklinde konuştu. Amasra Adliyesi fiziki olarak yetersiz olan kiralık bir binada hizmet veriyordu.

Editör: Pusula Gazetesi