ZONGULDAK´ta, borçlarından dolayı bunalıma giren kuaför 43 yaşındaki Cengiz Uluçay, 8 katlı apartmanın çatı katına çıkarak intihar etmek istedi. Polislerin ikna etmeye çalıştığı sırada yangın merdiveniyle çatı katına çıkaran itfaiye eri 53 yaşındaki İsmail Yıldız, Uluçay´ı tutarak intihar girişimine engel oldu.


Olay bugün saat 12.45 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi Nizam Caddesi Ulupınar Apartmanı´nda meydana geldi. Mithatpaşa Mahallesi Aziziye Caddesi´nde kuaför işleten 2 çocuk babası Cengiz Uluçay, iddiaya göre; esnafa ve çevresine yaptığı borçlardan dolayı bunalınca bugün öğle saatlerinde işyerinden ayrılarak kentin en yoğun olduğu Gazipaşa Caddesi üzerinde bulunan 8 katlı apartmanın çatı katına çıktı. Vatandaşların çatı katıda bir ayağı boşlukta olan bir kişiyi görmeleri üzerine durumu 155 Polis İmdat´a bildirdi. İntihar girişimi nedeniyle olay yerine kısa sürede polis, itfaiye ekibi ve ambulans geldi. İtfaiye ekibi, olası bir intihar girişimine karşı aşağıda branda açarken, polisler ise Uluçay´ı ikna etmeye çalıştı. Polis ile intihara teşebbüs eden Uluçay arasında pazarlıklar devam ederken, olayı meraklı gözlerle izleyen bazı vatandaşların "atla" diye bağırması dikkat çekti. Polisle pazarlık yaparken cep telefonuyla görüşme yapan Uluçay´ın bir ara polislerin kendisini kurtarmaya geldiğini görmesi üzerine bir ayağını boşluğa atması yürekleri ağızlara getirdi. Polis, Uluçay´ı ikna etmeye çalışırken, itfaiye eri İsmail Yıldız ise yangın merdiveniyle çatıya çıkmaya başladı. Yıldız, polisin konuşarak oyaladığı Uluçay´ı tutarak intihar girişimini engelledi. İtfaiye erinin yakaladığı Uluçay´ı polis, çatıdan indirdi. Gazetecilerin "neden yaptın" sorusuna cevap vermeyen Uluçay, yüzünü kapatarak polis otosuna bindirildi.


KAHRAMAN İTFAİYECİ


Bu arada, polisle konuşmasını fırsat bilerek Uluçay´ı yakalayan itfaiye eri İsmail Yıldız ise "Arkadaşlar çağırdı. bende olay yerine geldim. Onu çatıda gördüm. Yangın merdiveniyle arkadan gidip ´onu alayım´ dedim. Nitekimde öyle oldu. O farkına varmadan arkadan gittim ve onu yakaladım" dedi. Öte yandan, Cengiz Uluçay´ın kumar oynadığı, bu yüzden borçlandığı iddia edildi. Uluçay, ifadesi alınmak üzere Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü.

Editör: Pusula Gazetesi