Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın Subaşı ve Yazıcılar köylerindeki sohbet toplantılarını sürdürüyor. &[#]8220;En büyük başkan bizim başkan&[#]8221; sloganları ile karşılanan Başkan Posbıyık, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan´ı eleştirdi. Toptan´ın Zonguldak´a bir şey yapmadığını belirten Posbıyık, &[#]8220;Allah nasip ederse bu dönem milletvekiliyim. Meclis Başkanlığı da yapan, Köksal Toptan bu memlekete ne yaptı. 30 seneden beri oy veriyorsunuz. Bülent Arınç gitti Manisa´yı adam etti. 36 tane alt geçit, üst geçit. fabrikalarını yaptırdı memleketine. O da meclis başkanıydı, Köksal Toptan da. Subaşı´nda, Yazıcılar´da Ereğli´de bir tane eseri var mı? Peki, soruyorum Fazlı Erdoğan ne yaptı? Topçalı´daki fabrikasında iş yetiştiremiyor. Karayollarındaki parapetleri devlet vasıtasıyla kendisine alıyor. Demir-çelikten saclar yığılıyor. Ben diyorum ki, OYAK´a teşekkür etmiyorum. Çünkü 16 aydır işçilerin parasını gasp etti, onu geri vermek mecburiyetindeydi. Fazlı Erdoğan teşekkür ediyor. Niye? İdare meclisi başkanı Fatih Tar ile beraber İstanbul´da toplandılar malı götürdüler&[#]8221; dedi.


&[#]8220;ALLAH SAĞLIK VERİRSE BU DÖNEM MİLLETVEKİLİYİM&[#]8221;
Gelecek milletvekili seçiminde AK Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın partisince aday yapılmayacağını öne süren Posbıyık, &[#]8220;Allah´a dua ediyorum. İnşallah AK Parti onu ikinci sıraya koyar diye. Üç dönemdir Belediye Başkanlığında bana tuş oldu. Baktı ´bu adamı ben geçemeyeceğim´ dedi. Milletvekilliğine kaçtı. Ben orada olmadığım için milletvekilliğinden kurtardı Halil Posbıyık´tan yakasını. Açıkça söylüyorum burada. Bu dönem milletvekiliyim, Allah sadece bana ömür versin. Fazlı Erdoğan´ın da karşımda olmasını istiyorum. Onu milletvekilliğinde de tuş etmezsem namerdim diyorum. Onları bu memlekete sokmayacağım. Buradan 93 köyün muhtarına sesleniyorum. Biraz dik duralım eğilip bükülmeyelim. Ta bilmem nerelere gidip de, iki dere geçip de, Subaşı´nda arkasına takılıp da gelip de ellerini öpeyim diye uğraşmayın. Eğer benim sizlerin arasında bir kahve ısmarladığım, çay ısmarladığım birileri varsa, muhtarlara bir hizmetim varsa, bölgelerinden ´hayır´ oyu çıkarmazlarsa hakkımı helal etmiyorum&[#]8221; diye konuştu.


&[#]8220;ARKAMDA HOŞ BİR SEDA BIRAKMAK İSTİYORUM&[#]8221;
Milletvekilliği ve iktidar için bu dönem şartların iyi olduğunu gördüğünü belirten Posbıyık, &[#]8220;Dua ediyorum Allah´ıma ´beni bakan yapmayacaksan, bana milletvekilliğini kısmet etme Allah´ım´ diye yemin ediyorum her gün yalvarıyorum Allah´a. Benim belediye başkanlığım 5 tane milletvekilliğine bedel. Türkiye´de beni tanımayan adam yok. Ama ben bakan olup kırsal kesimde Ereğli ve Zonguldak´ı ayağa kaldırmak istiyorum. Arkamda hoş seda bırakmak istiyorum. Geleceğimiz gençlerinize ve torunlarınıza yazık günah etmeyin. Fazlı Erdoğan´ı 2. sıraya koysunlar onu da, milletvekilliğinde de onu tuş edeyim. Yeni yeni oyunlar öğrendim, güreşte onu tuş etmezsem bu siyaseti bırakacağım&[#]8221; dedi.
Toplantının sonunda belediye meclis üyeleri vatandaşlara referandumda &[#]8220;Hayır&[#]8221; broşürü dağıttı.
Editör: Pusula Gazetesi