Zonguldak&[#]8217;ın Devrek ilçesi Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, yaptığı basın toplantısında 12 Eylül&[#]8217;de yapılacak referandumdan &[#]8220;Evet&[#]8221; oyu çıkacağını belirtti. Bu olayın AK Parti&[#]8217;nin güven oylaması olmadığını belirten Ulupınar, &[#]8220;Önümüzde bir 12 Eylül referandumu var. Bu bir anayasa oylamasıdır. Bu olay bazı kesimler tarafından güven oylaması olarak lanse edilmeye çalışılıyor. Bu Olay AK Parti&[#]8217;nin güven oylaması değildir. 10 ay sonra seçimler olacaktır. 2011 Mayıs veya haziranında seçim olacaktır. O zaman herkes kendi politikasını açıklayabilir. Bu memlekette anayasanın değişmesi için yapılan bir yoklamadır. Keşke referanduma gerek olmasaydı, keşke mecliste görüşülerek geçilseydi. Referandum demek masraf demek, zaman kaybı demek emek ve para harcanacaktır. Bu para milletin parasıdır. Yapılacak olan bu değişiklikteki 26 maddeyi inceleyin bu maddenin hiçbir &[#]8216;Hayır&[#]8217; demek için bir sebep yoktur&[#]8221; dedi.
Özcan Ulupınar, 82 Anayasasının günümüze uymadığını belirterek, &[#]8220;Kim şehitlerin gazilerin yakınlarına pozitif ayrımcılık istemez? Kim kadın ve çocuk istismarına ayrımcılık istemez? 1982&[#]8217;den beri geçen zaman diliminde bu anayasaya artık çağın gerisinde kalmıştır. Günümüz çağına uygun değildir. Zaten anayasanın yüzde yetmişi değişmiştir ve benim kanımca değiştirilemez maddelerin dışındaki maddelerinin tümü değiştirilmesi gerek. Bu da zaman içerisinde olacaktır ve buna ülkenin ihtiyacı vardır. Bu hepimizin hak ve özgürlüklerinin artması anlamına gelir&[#]8221; diye konuştu.
Zonguldak ve Devrek insanın hak aramayı bilen insan olduğunu kaydeden Ulupınar, &[#]8220;Zonguldak ve Devrek genelinde yapılan anketlerde Evet açık ara önde gitmektedir. Partimiz kurulduğu günden beri yapılan seçimlerde en yüksek oyu biz Devrek&[#]8217;ten aldık. Yine bu referandumda da ben yine bunu açık yüreklilikle söylüyorum gece demden gündüz demeden teravihten sonra köylerimizi dolaşıyoruz. Eski Meclis Başkanımızla Devrek&[#]8217;te pazaryerini gezdik diğer milletvekillerimiz sürekli olarak ilimiz, ilçelerimiz ve köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızla birlikte bilgi alışverişinde bulunmaktadırlar. Zonguldak seçmeni Türkiye profilini ortaya döküyor. Zonguldak ve Devrek insanı hak aramayı bilen insanlardır. Çağdaş, aydın insanlardır, yöneticilerine son derece saygılı insanlardır. Bu oylamada da doğru tercih yapacaklarına inanıyorum ve Devrek&[#]8217;te yüksek derecede &[#]8216;Evet&[#]8217; oyu çıkacaktır&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi