Siyasi liderlerin meydanlarda havuzlu villa, boy ve soy polemiğine esnaf tepkili. Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayiileri Odası Başkanı Şükür Küçükali 12 Eylül&[#]8217;de yapılacak Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum sürecinde yapılan tartışmaların giderek sığ bir zemin kazandığını belirterek liderlerin ve parti temsilcilerinin halkın gerçek sorunlarından uzaklaştığına dikkat çekti.


Küçükali gerek meydanlarda gerekse televizyonlarda liderleri dinlediklerini, bakanları dinlediklerini, partilerin İl ve İlçe başkanlarını dinlediklerini belirterek; &[#]8220;Artık dinlemek istemiyoruz. Onlar televizyona çıkınca kanal değiştiriyoruz. Çünkü bu işin cılkını çıkardılar. Gazetelerde okumak istemiyoruz. Siyasi rantları uğruna ülkenin anasını ağlatmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye&[#]8217;nin pek çok sorunu var. O sorunları gören yok. Esnaf sorunlu. Sorunlarımız dağ gibi büyüyor. Ne iktidardan ne muhalefetten bu sorunların çözümüne yönelik bir şey göremiyoruz. Halk adına Anayasa yapacaklarını veya karşı olduklarını söyleyenler halkın gerçek gündeminden uzaklaşarak nasıl bir Anayasa yapacaklar. Halk meydanlara gitmiş veya gitmemiş. Bunun pek önemi yok. Biz liderlerden halkın gerçek sorunları ve çözümleri üzerinden politika yapmalarını bekliyoruz&[#]8221; dedi.



Muhalefet iktidarın tekerine uymuş



Muhalefet partisi liderlerinin iktidar partisi Ak Parti&[#]8217;nin gittiği çizginin dışına çıkamadığını belirten Küçükali; &[#]8220; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ne derse o oluyor. Başbakan neyi tartışmak istiyorsa o tartışılıyor. Gündemi tamamen Başbakan yaratıyor. Muhalefet Başbakanın peşine düşmüş. Rüzgarı tersine işletecek bir şey yapamadıkları gibi muhalefette halkın gerçek sorunlarını görmüyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun mitingine katıldım. İzledim. İsterdim ki Zonguldak adına, kalkınma adına, referandum sonrası için bir şeyler söylensin. Projeleri düşüncelerini açıklasınlar. Esnaf önünü zaten göremiyor. Siyasiler böyle duyarsız kalınca hepten kör oluyoruz. Muhalefetin iktidarın tekerinden çıkıp halka farklı bir şeyler söylemesini beklerdik. Ama boş yere beklemişiz. hepsi aynı yöne gidiyorlar. halkını aynı yere götürüyorlar.&[#]8221; dedi.



İcra memurları esnafın boyunu ölçüyor



Küçükali 3 bin 500 civarında yeni icra memuru alınacağını belirterek tepkisini ilginç bir dille ifade etti. Esnafın günden güne battığını, intihara sürüklendiğini belirten Küçükali; &[#]8220;Bankalar esnafın kanını emiyor. Büyük marketler Anadolu&[#]8217;ya gelip ne var ne yok süpürüp gidiyor. Mahalle baklaları kapanıyor. Küçük esnaf kapatmak zorunda kalıyor. Parti başkanları bunlardan habersiz. Sadece politika malzemesi yapmak için kullanıyorlar. Başbakan, muhalefetin başındakiler birbirlerinin boyunu, soyunu sopunu tartışıyorlar. Ülkenin, çalışanların, esnafın ufkunu açacak işsizliği önleyecek şeyleri tartışmıyorlar. Bir birlerinin havuzlu villalarının boyunu tartışıyorlar. Vatandaşın evinde akmayan suyu sormuyorlar. Esnaf icra memurlarından kaçıyor. Kaçamayan cezaevine gidiyor. Boşanmalar arttı. Aile içi şiddet patladı. Esnaflarımız birer birer intihar ediyor. Neden intihar ettiklerini araştıran yok. Onlar hala bir birlerinin havuzunu, villasını tartışıyor. Yeni 3 bin 500 civarında icra memuru alınacağını öğrendik. ne yapacaklar bunlar. Kapı kapı dolaşıp esnafın boyunu mu ölçecekler, yoksa malını mülkünü alıp işyerlerinin kapısına kilit mi vuracaklar. Onlarda işini yapacaklar ama ya esnafın durumu ne olacak. Bu kadar icra memuru alınıyorsa demek ki icra daireleri yetmiyor. Demek ki çok daha fazla insan icralık olacak. Bunlar onun hazırlığı. Bunları tartışan konuşan yok ama iş oy istemeye gelince atıp tutan çık. Bizim esnaf camiasında da ses seda çıkmıyor. Kimse kimseyle kötü olmak istemiyor. Olan da esnafa oluyor.&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi