CHP İl Başkanı Osman Yayla Pusula&[#]8217;nın haber ve yorumlarını hedef alarak; &[#]8216;Ben kalemde omurga ararım&[#]8221; yorumunda bulundu. Pusula dünkü sayısında Yayla&[#]8217;nın Pusula&[#]8217;nın haberine yönelik hoş karşılanmayan bu eleştirilerine çok sesli yayıncılık ilkesi içinde yer verdi.


Miting organizasyonundaki eksikliği kısmen kabul eden ancak Pusula&[#]8217;da yayınlanan ve alandaki büyük boşlukları gösteren fotoğrafların miting öncesi ve miting sonrası çekildiğini iddia ederek art niyet olduğunu ileri süren Yayla&[#]8217;nın bu tutumu CHP İl Başkanlığı&[#]8217;nı temsil eden hukukçu yapısıyla örtüşmedi.


Pusula muhabiri Nermin Akkaya&[#]8217;nın önceki gün mitinge ilişkin görüşlerini aldığı Yayla şu ifadelerde bulunmuştu;


&[#]8220;Mitingi az diyen veya olmadı diyen arkadaşlarımız bardağın hep boş tarafını görmek isteyen arkadaşımız. Öyle olsa bile asla o kişilere mükemmel bir kalabalıktı diye yazdıramazsınız. Bu bir bakış açısı. Miting kalabalık değildi diyen gazetecilerin boş alan olarak çektiği fotoğraflar ya mitingden önce ya da mitingden sonra çekilen fotoğraflar. O fotoğraflar miting halinde çekilen fotoğraflar değildi. Bu arkadaşlarımızın boş tarafları arayarak çekmeleri iyi niyetli davranış değil. Mesela bu benim sitemimdir. Bir insan art niyetli ise eleştirecek illa bir konu bulur. Bir işin 99 &[#]8216;u doğru ise 1&[#]8217;ini yanlış bulur. Çünkü adam onu görmek istiyor. Buradaki meselede de niye görmek istediğin önemli. O görüntüler beni üzdü. Gazetecilik objektif yapılır. Ben kalemde omurga ararım. Kalemin omurgalı ise sana saygım sonsuzdur&[#]8221;


Başkan Osman Yayla, gazetecilerin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay&[#]8217;a soru soramadığını ileri sürerek; &[#]8220;Dün bakan geldi. Benim bu gazetecilerim acaba normal bir soru sorabiliyor mu? Ben gazetecilerin üç dört gün önce Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay televizyonlarda &[#]8216;Siyasi partilerde demokrasinin işlemediğini&[#]8217; söyledi. Ben bize çok soru soran gazetecilerin bu konuyu da bakana sormasını isterdim. Ben daha Zonguldak&[#]8217;a gelen örneğin bir bakana can alıcı soru sorulduğunu görmedim. Herkes bakanın elini eteğini öpüp iki büklüm yuvarlana yuvarlara gidiyor. Bu gazetecilik değildir. Ben yapıcı eleştirileri kendime ders olarak alıyorum&[#]8221; sözleriyle gazetecilik dersi vermeye kalktı.



İşte o fotoğraflar


Pusula CHP mitingiyle ilgili haber ve yorumlarda gerek aşırı hava sıcaklığı gerekse CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun dört farklı yerde miting yapmasının Madenci Anıtı&[#]8217;ndaki mitingi olumsuz etkilediğini ancak İl ve İlçe örgütünün organizasyonda ciddi eksikliklerinin olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, CHP kurultayında ve kurultay sonrasında sürekli yaptığı Zonguldak vurgusunun yanında bölgenin sorunlarına gösterdiği yakın ilgi ve açıklamalarıyla dikkat çekmişti. Genel Başkan seçildiği kongrenin hemen ardından taziye amaçlı geldiği Zonguldak&[#]8217;ta çok büyük coşkuyla karşılanan Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun referandumla ilgili mitinginin de çok daha görkemli geçmesi bekleniyordu. Yayla&[#]8217;nın organizasyon eksikliklerinden ders çıkarmayı bırakıp fotoğrafların miting öncesi ve sonrası çekildiği belirterek mesleki hoşgörümüze dil uzatmasının yanıtını yine aynı mitingden çekilen fotoğraflarla veriyoruz. Fotoğraflarda dev ekrana bakıldığında Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun konuşması açıkça görülüyor.

Editör: Pusula Gazetesi