Devrek ilçesinde, CHP Devrek Belediye Meclisi Üyesi Songül Malkoç ile CHP Devrek Kadın Kolları Başkanı Emine Kara, referandum kapsamında hazırlanan ´´Neden Hayır´´ başlıklı kitabı tanıttı.
Malkoç ve Kara, CHP Devrek İlçe Teşkilatı´nda düzenlediği basın toplantısında, ´´Neden Hayır´´ başlıklı kitapçıkta, anayasa değişikliklerine karşı olmalarının nedenini 12 soruda özetlediklerini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun yazdığı önsözün de kitapçıkta yer aldığını anlatan Kara, şöyle dedi:
´´Kılıçdaroğlu´nun önsözünde, söz veriyorum biz iktidara gelince üzerinde hepimizin uzlaştığı yepyeni bir anayasa yapacağız. Bizim anayasamız özgürlükçü, çoğulcu ve her kesimi kucaklayan bir anayasa olacak. Referandumun sonuçları açıklandığında ´hayır´ oyunuzun, göğsünüzde gururla taşıdığınızı ve demokrasi madalyasına dönüştüğünü göreceksiniz. Oyunuz ´hayır´lı olsun yer almaktadır.´´
Malkoç da referanduma hayır kampanyası çerçevesinde partilerinin tüm insanlara ulaşmayı amaçladıklarını belirterek, ´´AK Parti´nin sivil dikta anayasası nedeniyle, 12 soruda ´neden hayır´ı bu kitapçıkta anlatıyoruz. Kısa ve yalın anlatımlarla ´hayır´ın nedenlerini ifade ediyoruz. Kitapçığımızda oyunuz hayırlı olsun diyoruz. Hayırda hayır vardır´´ diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi