Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde düzenlenen mitingde halka seslendi.
Kdz. Ereğli Atatürk Anıtı önünde düzenlenen mitinge CHP Zonguldak milletvekilleri Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Osman Yayla, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Ereğli ilçe Başkanı Yaşar Balcı, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ereğli´de, "Ülkede hangi siyasi kul hakkı yiyecekse karşısında sizin Kemal´inizi görecek" diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan´ın kendisine, ´Bay Kemal´ demesinin bir önemi olmadığını belirterek, "Ben memur Kemal´im, işçi Kemal´im, emekli Kemal´im, bunları bana herkes söyleyebilir. Ama hiç kimse bana, ´kalpazan Kemal´ demedi, değil mi? Veya hiç kimse bana, ´hayali ihracatçı milletvekili´ demedi veya hiç kimse bana, ´ihaleye fesat karıştıran memur´ demedi. Devlete onurla hizmet eden
bir kişiyim ben ve bununla da övünürüm. Onlar bana ne derlerse desinler, önemli değil. Benim bir tek adım var Kemal, o da bu millete feda olsun. ´Efendi´ dediler dalga geçmek için. Samimi söylüyorum, ben efendi adamım. Biz büyüklerimizden efendi olmayı, büyüğe saygılı olmayı, dürüstlüğü, yalan söylememeyi öğrendik" açıklamasını yaptı.
Başbakan Erdoğan´nın, "Aynaya baksın" sözünü de eleştiren Kılıçdaorğlu, "Recep Bey. Bize, ´Aynaya baksın´ demiş. Sözünü tuttum aynaya baktım, o aynada emekli, memur, esnaf, işçi, çiftçi Kemal´i gördüm. Ben soruyorum sen aynaya bakacak mısın, aynaya bakmaya yüzün var mı? Aynaya baktığı zaman kimleri görecek? Kalpazanları, ihaleye fesat karıştıranları, hayali ihracatçıları, işçiyi, çiftçiyi memuru hor görenleri görecek" ifadelerini kullandı.
CHP olarak hiçbir zaman kul hakkı yemediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "CHP olarak kul hakkı yiyenlerin peşinde olacağız. Recep Bey, kim bu hakkı yiyenler derse, etrafına baksın, aynaya baksın, kalpazan, naylon faturacı, ihaleye fesat karıştıran, siyaset yoluyla zenginleşen kimmiş görsün" şeklinde konuştu.
AK Parti iktidarında eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt´a Üstün Hizmet Madalyası verilmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Muhtırayı veren adama dünyanın hangi demokrasisinde Üstün Hizmet Madalyası verilir? Yiğit adamsan çık açıkla" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi