Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Hakkı Karagüzel alt katta bulunan Ak Parti&[#]8217;nin referandum paketiyle ilgili astığı pankartların kendileri asmış gibi durduğunu ve düzeltilmesini istedi. Kendilerinin referandumda &[#]8216;hayır&[#]8217; dediklerini belirten Karagüzel, Ak Parti&[#]8217;nin &[#]8216;Evet&[#]8217; pankartlarının konumunun değiştirilmesini isteyerek; &[#]8220;Ak Parti nezaketsizlik yaptı&[#]8221; dedi.


Anayasa Paketi ile ilgili 12 Eylül&[#]8217;de yapılacak referandum oylaması öncesi &[#]8216;Evet&[#]8217; ve &[#]8216;Hayır&[#]8217; cephelerinin kampanyaları devam ediyor. Ak Parti&[#]8217;nin parti binasının dış cephesine astığı pankartlar Ak Parti tabelasının üzerini kapatıp Demokrat Parti tabelasının altına denk gelince ortaya çıkan manzara da espri konusu olmuştu.
İki partinin aynı binada olması ve ikisinin de referandumda farklı kanatlarda olması nedeniyle pankart sorun oldu. Demokrat Partililerin tepkisinin de yer aldığı haberin Pusula&[#]8217;da yayınlanmasının ardından DP İl Başkanı Hakkı Karagüzel bu durumun bir nezaketsizlik olduğunu belirterek komşuluk ilişkilerini bozmak istemediklerini söyledi.
Karagüzel konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi;
&[#]8220;Aslında bunlar tesadüf. Ama Ak Parti burada nezaketsizlik yaptı. Çünkü astıkları evet pankartını bizim partinin tabelasının altına denk getirmemeliydi. Birazda bu tesadüf, partilerin altlı üstlü olmasından kaynaklandı.
Ama onlar birazcık nazik davranmış olsalardı o yazıyı bizim partinin tabelasının altına getirmezlerdi. Çünkü aşağıda biraz daha yer var ve oraya indirebilirlerdi. Biz DP olarak Anayasa oylamasında hayır oyu kullanacağımızı açıkladık. DP&[#]8217;nin bir tarafında Menderes diğer tarafında Özal yer aldı. Ak Parti&[#]8217;nin astığı bu pankart zannediyorum il ve ilçe yöneticilerinin gözünden kaçtı. Kendilerinden bunu düzeltmelerini rica ediyorum.
Partilerin il başkanlığı görevi gelip geçicidir. Bize dostluk lazım. Savaşa gitmiyoruz. Biz diyoruz ki Türkiye&[#]8217;de işsizliği, huzursuzluğu ve terörü DP kaldıracak. Türkiye huzuru DP iktidarında bulacak ve bunun mücadelesini veriyoruz. Partiler bir birlerine rakiptir. Bizim partimizden Menderes, Özal ve Demirel Türkiye&[#]8217;ye altın dönemi yaşatmıştır. Ama bu ülkeyi bu iktidar mahvetti. Sanki seçim yapıyormuş gibi herkes sokaklara döküldü. Biz merkez sağ olarak ne CHP ne de MHP&[#]8217;ye meyilli bir parti değiliz.
Bu Anayasa bundan önce 17 kez değiştirildi. O nedenle bizim merkez sağ olarak oyumuz hayır olacak.
Bu pankart benim partime zarar verecek şekilde olmaya başlar ise o pankartı kaldırır kendim asarım. Ama biz hayır pankartı hazırlayıp böyle bir yazı asmayı düşünmedik. Ben Ak Parti&[#]8217;li arkadaşlarımdan rica ediyorum. O pankartı nizami şekle getirsinler. DP&[#]8217;ye bu evet oyu mal edilmesin. Biz DP olarak hayır oyu vereceğiz. Pankartın kaldırılması için henüz Ak Parti İl Başkanı Hamdi Bey&[#]8217;le görüşmedim. Onlar pankartı astıklarında karşıya geçip pankartın nereye denk geldiğini görmeleri lazım. Acaba pankart birine zarar verebilir mi vermez mi? diye. Ben komşuluk hakkımızı yanlış yönde zedelemek istemiyorum ama pankartı kaldırmalarının veya nizami şekle getirmelerini rica ediyorum. Onlarda propaganda yapıyorlar ve ben onların propagandalarına da zarar vermek istemem. Usulüne göre olursa daha iyi olur&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi