Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse´yi ziyaret etti. Türkmen, 12 Eylül&[#]8217;de yapılacak referandum oylamasında kendilerine destek olacağını belirterek evet oyu vereceklerini belirten BBP İl Teşkilatına teşekkür etti.
Türkmen, ziyarette yaptığı konuşmada, parti olarak hazırlattıkları kitapçık da yer alan maddelerin içerikleri ile ilgili bilgiler aktardı, herkesin referandumda ´evet´ oyu kullanmasını istediklerini söyledi. Referandumdan ´evet´ çıkması durumunda fişlemenin tarihe karışacağını, yurt dışına çıkış özgürlüğünün genişletileceğini anlatan Türkmen; &[#]8220;Tiyatro oynar gibi ülkenin kaderiyle oynayan kurumlar ve o zihniyette olan insanlar var. Bunlar hiç doğru değil ve ahlaki açısında yakışıksızlıktır. Bunlar uzlaşmayı ve demokrasiyi kendilerine sindirememiş bir görüntüdür. Türkiye&[#]8217;nin yeni bir Anayasa Değişikliği yapılarak hukukta ve yargıda değişiklikler yapılıyor. Askeri yargıda değişiklikler yapılıyor. Türkiye&[#]8217;yi işleyen bir devlet hale getirmek için çalışıyoruz. Bazen soruyorlar bu Anayasa Değişikliği sizin portakalı mı artıracak, kayısının fiyatı mı yükselecek? diye. Evet yükselecek. Çünkü bir Anayasa kitapçığının birbirine atılması nedeniyle uğranılan zararı bu millet unutmadı. Bu şuna benzer bir insana havayı tut desen tutamazsın. Oysaki hava o kadar önemli. Bu kitapçıkta o kadar önemli. Siz yasamanın yaptığı her kararı anayasa mahkemesinde iptal ettirirseniz bu milletin aşı ekmeği neyle olacak. Hukuksuz mu olacak? Herkes ekmeğini çete düzeninde mi alacak? Hukuk düzeninde alacaktır. Çıkardığımız bütün kanunları siz iptal ederseniz, insan hakları mahkemesinde sicilimizi bozdurup bize bir sürü tazminat verdirirseniz, nasıl gelişeceğiz. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Vatandaşların, mahkemeler dışında şikâyetlerini iletebilecekleri bir kamu denetçiliği kurumunun kurulmasına imkân tanıyacak. Vatandaşlarımızın Anayasa Mahkemesi´ne bireysel başvuruda bulunma haklarına sahip olacak. 12 Eylül darbesini yapanlar ve onların yardımcılarının hesap vermelerine imkân hazırlayacak. Sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına son, memurlara da toplu sözleşme hakkı verilecek. Özellikle bize bu yolda yanımızda olduğunu belirterek evet diyen BBP&[#]8217;ye teşekkür ediyoruz&[#]8221; dedi.
BBP İl Başkanı Varol Demirköse de merhum Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu&[#]8217;nun da bu Anayasa&[#]8217;nın Değişmesini istediğini belirterek, halkın menfaati söz konusu olduğundan referandumda ´evet´ oyu kullanacaklarını belirtti. Ardından Milletvekili Türkmen ve BBP teşkilatı referandum üzerine bir süre sohbet ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi