Kemerköprü´de özellikle yaz aylarında sıcak havalardan dolayı ırmakta azalan su seviyesi, ortaya kötü görüntü ve kokunun çıkmasına sebep olurken, ırmakta su seviyesinin düşmesiyle birlikte azalan oksijen yüzünden balıklar da telef olmaya başladı. Minibüs ve taksi duraklarının olması sebebiyle hareketli olan bölgeden geçmek zorunda kalanlar ırmaktan yükselen kanalizasyon kokusu yüzünden zor anlar yaşarken, ayrıca su seviyesinin azalması sonucu ırmağın üzerinde kanalizasyon atıkları rahatlıkla görülebilir hale geldi.


Su akışkan değil
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ırmakta kötü görünüm ve pis kokuların suyun akışkan olmamasından kaynaklandığını belirtti. Kemer mevkiindeki köprünün 2 gözlü ve 100 yılı aşkın bir tarihi olduğunu anlatan Başkan Akın, şöyle konuştu: "Ayağının birisi şu anda kumlardan dolayı kapalı bir vaziyettedir. Bu ayağın kapalı olması suyun akışkanlığını önlüyor. İkincisi zaman zaman sel oluyor. Sel vakalarında oraya selin çabuk çıkmasını sağlıyor. Bu noktada iki ayağının arasında olan bir gözünün açılması ile ilgili çalışmaları başlattık&8221; dedi.


Balıklar her yıl telef oluyor


Başkan Akın, &8220;Bunu Sayın Valimiz İsa Küçük´ün koordinatörlüğünde, Devlet Su işlerinin desteği ile ve Bartın Belediyesi´nin katkılarıyla kısa zamanda tamamlamak istiyoruz. Bu çalışma ile balık ölümlerinin de inşallah önüne geçmiş olacağız. Ayrıca kokunun önüne de geçmiş olacağız" diye konuştu. Bölgede esnaflık yapan bir vatandaş da &8220;Her yıl binlerce balık telef oluyor. Ayrıca, yağmur yağdığı zaman sel köprüyü aşıyor. İnsanlar, balıklar herkes bir şekilde tehlike altında. Çevre kirliliği var. Şimdi belediye ekipleri çalışma yapıyor. İnşallah, Bartın´a yakışmayan bu görüntülere artık bir son verilir" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi