Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Makine İkmal Daire Başkanlığı&[#]8217;nın küçük kasasında işlerin iyi gitmediği haberleri geliyor. Burhan İnan&[#]8217;ın TTK Genel Müdür olarak atanmasının ardından yapılan yönetim değişiklikleri sürecinde basında da yer alan iddiaların incelenmesi tamamlanmış görünüyor.
TTK&[#]8217;nın küçük kasasında ortaya çıkan açığın 100 bin lira civarında olduğu ileri sürülürken bir hesap hatasından kaynaklanmış olabileceği iddiaları da gündemde. Sonuç olarak TTK&[#]8217;yı hala bir arpalık olarak görenlerin varlığı göze çarpıyor. Makine İkmal Daire Başkanlığı&[#]8217;nın küçük kasasının geçmiş dönemlere ait harcamalarının detayları ise çok ilginç. Kurumun bu yönde yapacağı denetimlerin derinleştirilmesi istenirken ortaya ciddi sonuçların da çıkabileceği belirtiliyor.
Küçük kasaların mide bulandırdığı yönünde gelen iddialar şimdilik doğrulanırken açığın nasıl kapatılacağı merak ediliyor. Bazı kurum çalışanlarının dışarıya yaptırdıkları işlerde gizli ortaklıklarının da takibe alınması gerekiyor.
Editör: Pusula Gazetesi