Referandum&[#]8217;u değerlendiren Erdoğan; &[#]8220;12 Eylül&[#]8217;de gerçekleştirilecek referandum, anayasanın millet eliyle yeniden düzeltilmesidir. 30 yıl sonra yavrularımızın geleceği, demokrasinin, adaletin hızlı çalışması, hak, hukuk çerçevesinde üstünlerin adaleti değil, hakkın, hukukun ve adaletin terazide öne çıkması için de anayasa oylamasında herkesten evet bekliyor, milletimize güveniyoruz´´ dedi.


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan beraberinde Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi Ereğli&[#]8217;ye bağlı Veldidağı Köyü&[#]8217;ndeki asfalt çalışmaları ile Ereğli-Devrek karayolu&[#]8217;nda yapımına başlanan köprü inşaatını inceledi.


Yapılan hizmetleri vatandaşla paylaşmanın güzelliğini yaşadıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: ´´85 yıl sonra Velidağı köyü yolunun asfaltlanması son derece güzel olay. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın Köylerin Alt Yapısını Destekleme ve Belediyelerin Alt Yapılarının Destekleme projeleriyle köyde ve beldede yaşayan insanlara, şehirdeki imkanlar gibi hizmet sunabilmek için kararlılık içerisinde bütçeden pay ayrıldı. Köyün alt yapı ve çöp toplama talepleri var. Bunlara da öncelikler sırasına göre, acil, orta ve uzun vadede çözüm üretmeye çalışıyoruz. Temel felsefemiz insanımızı mutlu etmek, huzur içinde bulunduğu yerde nefes alıp, hayatını sürdürebilmesi, çocuklarımızın geleceğini ve yaşayan ihsanımızın mutluluğunu temin için adilane bir şekilde hakkaniyete uygun çözüm yolları aranıyor. Bunun da alt yapısını oluşturuyoruz.´´


Hükümet, bakanlık nezdinde Ereğli-Devrek yolunu sürekli düşündüklerine anlatan Erdoğan, ´´23 firmanın girdiği ihale sonucu bir firma üzerinde karar verildi. Ancak firmalar arası rekabet nedeniyle ihale kurumuna itirazda bulunuldu, şimdi değerlendirmeler yapılıyor. 2 Aydır bekliyoruz. Çıkacak karara göre durum netleşecek, işin bir firmaya verilerek 32,5 kilometrelik yolda çalışmaların başlamasını diliyoruz. Ayrı ihale yapılan güzergahtaki köprü inşaatlarında çalışmalar başladı´´ dedi.


Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra Çaylıoğlu Beldesine geçerek, burada Çaylıoğlu Belde Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin ile 12 köy muhtarı tarafından karşılandı. Erdoğan Ereğli-Devrek Karayolu kapsamında ihalesi tamamlanıp temeli atılan köprü çalışmalarını inceleyen Erdoğan &[#]8220;Ereğli-Devrek Karayolu benim iamentüm demiştim. Ancak iş amentü ile bitmiyor, eylem olarakta bunu göstermek gerekiyor. Burada Ova Köyü ve Çaylıoğlu Beldesi&[#]8217;nde iki köprü için ihale sonuçlandı ve ihaleyi alan müteahhitler işe başladılar. Bu yılsonuna kadar bitirmeleri planlanıyor. Subaşı mevkiinde kamulaştırma anlamında sıkıntılar oldu. Oradaki muhtarımızın bir takım engellemeleri oldu. Son olarak yolun 32 kilometrelik kısmının ihalesi 3 Nisan&[#]8217;da yapıldı. İhaleye 23 firma katıldı. Ancak ihaleye katılan firmalar birbirlerini şikâyet ettiler. 5 ay geçti Ereğli-Devrek Karayolu&[#]8217;nun 32 kilometrelik kısmının ihalesi Kamu İhale Kurumu (KİK)&[#]8217;nca inceleniyor. İnceleme uzun sürdü. Şimdi üç ihtimal var. KİK ihaleyi ya iptal edebilir, yeniden ihale yapılabilir, ya da ihaleyi firmalardan birine verecek. Buda açıkçası benim şanssızlığım. Ancak bu yolun yapılmasını en az bu bölgede yaşayan insanlar kadar bende çok istiyorum&[#]8221; dedi.


Referandumu değerlendirdi


Erdoğan Köprü inşaatının incelemesinin ardından Çaylıoğlu Beldesi&[#]8217;nde muhtarlarla toplantı yaptı. Toplantıda 12 Eylül&[#]8217;de yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu&[#]8217;nda neden evet denilmesi gerektiğini anlatan Erdoğan muhalefet partilerini de eleştirdi. CHP, MHP ve BDP&[#]8217;nin çok ayrı görüşlere sahip olmalarına karşın Anayasa Değişikliği konusunda aynı prize takıldıklarını belirten Erdoğan &[#]8220;Milletimiz kendilerine vekâlet verdi. Ancak Anayasa&[#]8217;da değişiklik yapılması için oluşturulan komisyona üye bile vermediler. MHP açıkça &[#]8220;Seçimlerden sonra görüşelim, şimdi gelirseniz çayımızı içip gidersiniz&[#]8221; dedi. İkinci bir bayrak gündeme getiren BDP ile oturup neyi görüşeceğiz? Ben şunu söylemek istiyorum; 12 Eylül&[#]8217;de sizin önünüze sunulan Anaya Değişikliği Paketi yüzde 1 bile olsa özgülükleri artırıyorsa akıllı-mantıklı düşünen herkesin evet demesi gerekir. Bir savcı AK Parti&[#]8217;nin kapatılması için dava açıyor, anayasa mahkemesi&[#]8217;nin 7 üyesi &[#]8220;Kapatalım&[#]8221; dese yüzde 47 oy almış partimizi kapatılıyordu. Ve bu süreçte Türkiye&[#]8217;nin kaybı 80 milyar dolar. Düşünebiliyor musunuz? Yeni anayasa da bunlar değiştiriliyor. En az 12 üyenin oyu gerekecek. Ve Anayasa mahkemesi&[#]8217;nin üye sayısı 17&[#]8217;ye çıkartılacak.


Sizlere arkadaşlarımız kitapçıklar dağıttılar. O&[#]8217;nun içerisinde sorular var. Türkiye&[#]8217;nin daha özgür bir ülke olması ve milletimizin, her bir bireyin daha özgür olması için bu anayasa değişikliği paketinin geçmesi gerekiyor. Bu gün iktidarda AK Pati var, yarın başkası olur. Bizim derdimiz bu değil. Bu mesele partiler üstü bir mesele. Artık Türkiye&[#]8217;de bir düdükle millete hiç kimse &[#]8220;Kapınızı, pencerenizi kapatıp, sokağa çıkmayın&[#]8221; diyememeli. Bir düdükle Türkiye&[#]8217;nin kaderi değiştirilmemeli. Milletin hetirdiği iktidarlar yine millet tarafından gönderilmeli&[#]8221;dedi.


Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.


Editör: Pusula Gazetesi