Zonguldak ve Ereğli&[#]8217;de özellikle hafta sonlarında düğün arabalarının önüne atlayanların sayısı hızla artarken önlemler konusunda ise yetersiz kalınıyor.
Zonguldak Polisi ve Zabıta ekipleri geçtiğimiz hafta sonu artan şikayetlere bağlı olarak bir uygulama yaptılar ancak pek etkili olmadı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü&[#]8217;nün ve Zabıta ekiplerinin bu gibi durumlarda uygulamayı gizli ve sivil kıyafetle yapmaları isteniyor. Gelin ve damatları çıldırtan, zaman zaman küçük kazaların yaşanmasına neden olan çocuklar polisi görünce kaçıyor.
Çocukların ailelerinin zoruyla bu şekilde çalıştırıldığını düşünen vatandaşlar ise polisin sivil kıyafetle uygulama yaparak yakalanan çocukların ailelerinin uyarılmasını, devamında ise cezalandırılmasını istiyor. Para alamayan çocukların araçlarına zarar verdiğini belirten düğün sahipleri ise; &[#]8220;Bazen çaresizlikten veriyoruz. Bir geleneğimiz vardı. Onu da uygulayamaz olduk. Birileri bu çocukları ıslah etmeli, ailelerini uyarmalı&[#]8221; şeklinde konuştular.
Editör: Pusula Gazetesi