Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir&[#]8217;in yargılanması sırasında gazetecilerin fiziki ve sözlü tehditlerle karşılaştığını belirterek &[#]8220;Basının haber alma özgürlüğüne yönelik bu hareketi kınıyoruz&[#]8221; dedi.
Ayaroğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Şiddet kullanılıyor
&[#]8220;Türkiye&[#]8217;de gerçek anlamda basın ve ifade özgürlüğü yok, onlarca gazeteci hapiste. Son Anayasa değişikliği basın ve ifade özgürlüğü kısıtlamalarını kaldırmıyor. Mevcut yasalar, idari erk ve bir takım güçler Demokles&[#]8217;in kılıcı gibi basının tepesinde.
Zonguldak özeline baktığımızda arkadaşlarımız görevlerini yaparken birçok engelle karşı karşıya kalıyorlar. Kimi zaman fili müdahalelere dahi maruz kalıp görev yapmaları engellenmek istenmekte ve tartaklanmaktadırlar.

Basın engelleniyor
Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir&[#]8217;in Zonguldak Adliyesi&[#]8217;nde görülen davası sırasında yaşananlar bu kaygılarımızı bir kez daha doğrulamıştır. Onlarca koruma tarafından engellenen gazeteciler Adliye çevresine dahi yaklaştırılmadığı gibi bazı gazeteciler ise fiziki tacize maruz kalmıştır. Olay yerine çağrılan polisin gelmeyişi ise işin başka bir boyutudur.
Ayrıca yerel muhabir, yayınlanan haberlerin muhataplarıyla rahatlıkla yüz yüze gelebildiği için daha çok tehdit almakta, farklı yöntemlerle baskı altına alınabilmektedir.
Basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı çok rahat çiğnenebilmektedir.
Basının haber alma özgürlüğü kutsaldır, bu düşünceden hareketle Zonguldak Valiliği üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli, basının haber alma özgürlüğüne engel olmak isteyen güçlere fırsat vermemelidir. Zonguldak ÇGD olarak basının haber alma özgürlüğüne yönelik her türlü tutum ve davranışı kınıyoruz.&[#]8221;
Yönetim belli oldu
Öte yandan Genel merkezi Ankara&[#]8217;da bulunan ÇGD Yönetim Kurulu geçtiğimiz günlerde toplanarak Ali Ayaroğlu, Mustafa Özdemir, Ramazan Çakıroğlu, Mehmet Öztürk ve Ramazan Doruk&[#]8217;u kurucu üye olarak atadı. Şube kuruluş çalışmalarını tamamlayan kurucu üyeler kendi aralarında toplanarak görev dağılımını gerçekleştirdi.
Yapılan toplantıda Şube Başkanlığına Ali Ayaroğlu, Şube Başkan Yardımcılığına Mehmet Öztürk, Şube Sekreterliğine Ramazan Çakıroğlu, Mali Sekreterliğe Ramazan Doruk getirildi, Mustafa Özdemir ise üye olarak görev aldı.
Editör: Pusula Gazetesi