Devrek Karşıyaka Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesinde kurulan Festival stantlarının açılışı düzenlen törenle gerçekleştirildi.
Zonguldak&[#]8217;ın Devrek İlçesinde her yıl Festival etkinlikleri çerçevesinde yer alan ve ilçenin Karşıyaka Mahallesi&[#]8217;nde kurulan Alışveriş Stantları protokol ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Yaklaşık 40 gün süre ile açık kalacak olan ve 176 stanttan oluşan alışveriş merkezinin açılması ile birlikte ilçede akşam saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar gerek ekonomik, gerekse sosyal anlamda büyük hareketlilik yaşanmaya başlandı. Alışveriş Stantlarının açılışında konuşan Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, &[#]8220;Her yıl düzenli olarak yaptığımız festivalimizi bu yıl Zonguldak&[#]8217;ta meydana gelen grizu faciasında 30 madencinin hayatını kaybetmesi, 6 askerimizin şehit edilmesi İsrail tarafından yardım gemilerine düzenlenen saldırılar nedeniyle iptal etmiştik. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine artık her yıl ilçenin adeta sembolü haline gelen alışveriş stantlarını alınan karar ile açma gereği duyduk. Özellikle yaz aylarında gurbetçi vatandaşlarımızın da ilçemizde olması bu alışveriş stantlarının daha da hareketlenmesini sağlamakta burada iş yeri olan esnafımıza da ekonomik anlamda büyük katkılar sağlamaktadır&[#]8221; dedi.
Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ise, &[#]8220;İlçede ekonomik ve sosyal anlamda büyük hareketlilik yaşanmasına neden olan alışveriş stantları ilçemize, esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun&[#]8221; dedi. Düzenlenen açılışa, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Tabur Komutanı Binbaşı Ramazan Çalışkan, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen, İlçe Emniyet Müdürü Murat Biber, Halil İşler, TSO Başkanı Mehmet Oktay, Devrek Esnaf Odası Başkanı Adnan Keklikoğlu,İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan,AK Parti İlçe Başkanı Özcan Özmekik, MHP İlçe Başkanı Adem Külcü, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi