Edirne´nin Keşan İlçesi´ne bağlı Küçükdoğanca Köyü´ndeki madende çıkan yangın sonucu yerin 1020 metre altında mahsur kalan 3 maden işçisinden Zonguldaklı 30 yaşındaki Volkan Hamarat´ın, 4 yıl önce memleketindeki özel maden ocağında çalışırken, 1 işçinin öldüğü, 1 işçinin yaralandığı grizu patlamasından sağ kurtulduğu öğrenildi.


Zonguldak´ın Gökçebey İlçesi´ne bağlı Aydınlar Köyü´nde, Hamarat Ailesi´nin umutlu bekleyişi sürüyor. Emekli madenci Ali Hamarat, 6 çocuğundan biri olan Volkan Hamarat´ın madende mahsur kaldığını öğrenince Edirne´ye gitti. Ev hanımı anne Güldoğan Hamarat ile yakınları ise evde Edirne´den gelecek iyi bir haberi bekliyor. Yaklaşık 2 yıl önce Keşan´da bulunan maden ocağına çalışmaya giden Volkan Hamarat, 4 yıl önce Zonguldak´ın Dilaver Mahallesi´nde bulunan özel maden ocağında çalışırken 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı grizu patlamasından sağ kurtulmuştu.

Volkan Hamarat´ın halası 60 yaşındaki Meryem Günbel, &[#]8220;Bekliyoruz. Rabbim inşallah bize bağışlar oğlumuzu. Ekmek parası, ne yapsın. Nerede bulsun iş. Burada bir kaza geçirdi. Bir arkadaşı öldü, biri yaralandı. O da kazayı hafif yaralı olarak atlattı. O zaman bekleyişimiz bu kadar uzun sürmedi. 1- 2 saat içinde evimize gelmişti. O zaman da acı tattık ama sağ olduğu için hemen geldi. Şimdi hiçbir haber yok. Allahım kimseye göstermesin bu acıyı. Ciğerim tutuşuyor, yanıyor içim&[#]8221; dedi.


Grizu patlamasının ardından yeğenine işi bırakmasını söyleyemediklerini ağlayarak anlatan Meryem Günbel, &[#]8220;Grizu patlamasında bu kadar beklemedik. Eve geldiğinde onu görünce sevindik. Madeni bırak diyemedik. Başka iş yok. Zonguldak&[#]8217;ın kaderi bu, yok işte iş. Başbakan duysun bu sesleri, bu gençleri. Hiç birinin kaderi değil bu. Başbakan&[#]8217;ın suçu bu. Böyle gençler gidiyor bir bir. Kız kardeşimin oğlu 19- 20 sene evvel meydana gelen göçükte öldü. Bu ailenin başına gelen üçüncü göçük&[#]8221; diye konuştu.Babaanne 95 yaşındaki Sıdıka Hamarat ise torununu çok özlediğini söyledi.



Editör: Pusula Gazetesi